Hopp til innhold

Fotballsjef går av etter nazi-tabbe

Fritz Keller trekker seg som president i Det tyske fotballforbundet (DFB) etter at han sammenlignet visepresidenten med en nazidommer.

Keller varslet mandag at han går av som en konsekvens av omtalen av forbundets visepresident Rainer Koch.

Tidligere har presidenten nektet å trekke seg etter at han i april sammenlignet Koch med den tyske nazisten og dommeren Roland Freisler.

Det skjedde under et møte, men detaljene rundt bemerkningen er ikke kjent.

I en uttalelse sier Keller at han tar personlig ansvar for sitt feilsteg, som han omtaler som det triste bunnpunktet i lederskapsstriden i DFB.

Koch har tidligere sagt at han ikke godtar Kellers beklagelse. (NTB)

o6FM5fMnh-Y
Foto: Martin Meissner / AP

Siste nytt

  • 18-åring imponerte i viktig Norge-seier

    Etter tre strake tap hittil i VM var kampen mot Danmark svært viktig for Norge.

    Første periode endte målløs for begge lag, men i den andre perioden leverte førsterekka til Norge et mønsterangrep. Mats Zuccarello brukte både kølle og skøyte til å finte seg forbi det danske forsvaret, før han serverte talentet Michael Brandsegg-Nygård. 18-åringen sendte av gårde en suser som sendte Norge opp i ledelsen.

    I et intervju med Viaplay etter kampen leverte Zuccarello store ord om scoringen.

    – Skudd i verdensklasse, sa «Zucca».

    Dette var 18-åringens andre nettkjenning hittil i mesterskapet og han satt tydelig pris på å spille med Zuccarello og Patrick Thoresen.

    – For min del er det utrolig kult. Det er jo folk jeg har sett opp til hele livet, så det er kult å få lov til å spille med dem. De er utrolige bra med puck og finner gode pasninger. Så er det opp til meg å gjøre noe med det, sa Michael Brandsegg-Nygård til Viaplay i pausen etter første periode.

    Store deler av hockeyverden har hatt målscoreren på radaren den siste tiden. Det er også ventet at 18-åringen vil bli valgt ut tidlig i NHL-draften i sommer.

    Med ti sekunder igjen snappet Eirik Salsten opp pucken og sendte den i det tomme danske buret. Dermed endte det 2-0.

    Norge tapte sine tre første VM-kamper mot henholdsvis Sveits, Tsjekkia og Finland. Dermed må Norge kjempe om å holde seg i A-sluttspillet. Det er ett lag som rykker ned derfra. Derfor var dagens seier ekstremt viktig for Norges hockeylandslag.

    Håpet om å gå videre til kvartfinale lever dermed for Norge . De må etter alle solemerker ta tre strake seirer dersom det skal være mulig. Noe som kommer til å bli tøft når det er hockeynasjonen Canada venter på torsdag. Østerrike og Storbritannia er de to resterende lagene Norge skal møte.

    Norge
    Foto: AP
  • Ski-NM til Steinkjer i 2026

    Første del av NM på ski i 2026 arrangeres i Steinkjer. Det melder Norges Skiforbund i en pressemelding.

    NM-rennene i Steinkjer skal arrangeres tidlig i januar, omtrent en måned før OL i Italia i 2026. Konkurransene i de nordiske grenene skal i 2026 arrangeres i Val di Fiemme.

    Steinkjer arrangerte også NM i 2011.

    – Ski-NM er en viktig tradisjon å videreføre, og det er høy prestisje i å arrangere mesterskapet. Tilbakemeldingene etter blant annet NM i 2011 var meget gode, og vi ser fram til et spennende hoved-NM i langrenn om to år rett i forkant av OL, sier leder av langrennskomiteen i Norges Skiforbund, Torbjørn Skogstad.

    Steinkjer NM på ski
    Foto: Ned Alley / SCANPIX
  • Paret-Peintre vant Giro-etappe etter sterk avslutning

    Valentin Paret-Peintre passerte ledende Jan Tratnik 2,7 kilometer før mål og vant tirsdagens etappe i Giro d'Italia i ensom majestet.

    Det ble den franske 23-åringens største dag på sykkelsettet. Decathlon-AG2R-rytteren sparte sin første proffseier til et Grand Tour-ritt. Hans eldre bror Aurélien vant en Giro-etappe i fjor.

    Romain Bardet ble nummer to, slått med et halvminutt, mens Tratnik måtte nøye seg med en tredjeplass.

    Tadej Pogacar satt i ro i hovedfeltet tirsdag og passet på sin klare ledelse i sammendraget.

    Tobias Foss slapp fra en skremmende hendelse da en hund kom i veien for ham i en utforkjøring drøyt 65 kilometer før mål. Han måtte gjøre en unnamanøver for ikke å kjøre på hunden.

    Den norske Ineos-rytteren satt da i en større utbrytergruppe, men han måtte slippe den da det gjensto om lag fire mil. (NTB)

    Valentin Paret-Peintre Giro d'Italia
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal