Hopp til innhold

Vonn håper på snarlig comeback

Den amerikanske alpinisten Lindsey Vonn jobber for å være tilbake i verdenscupen neste helg i Altenmarkt-Zauchensee.

Vonn, som brakk armen for to måneder siden, var tilbake på ski fullt i forrige uke. Til helgen reiser hun til Europa.

Lindsay Vonn
Foto: Matthias Schrader / AP

Siste nytt

  • Karlsson forventer Johaug-konkurranse i VM: – Hun kommer

    Den svenske langrennsstjernen Frida Karlsson har sluttet å spekulere på om Therese Johaug stiller under VM i Trondheim neste år.

    – Jeg regner med at hun kommer. Det blir kult å ha henne tilbake, sier Karlsson ifølge TT etter at det svenske landslaget ble presentert torsdag.

    Det her lenge vært snakk om et mulig comeback for den norske langrennsdronningen, og hun har selv gjort lite for å dysse ned forventningene.

    Hun har tidligere uttalt at en beslutning rundt neste sesong kommer i løpet av mai måned. Landslaget har holdt en plass åpen om hun skulle bestemme seg for å satse igjen.

    I Sverige har de tatt Johaugs beslutning på forskudd. Karlsson gleder seg til å møte henne i sporet igjen.

    – For tre år siden gikk jeg inn i treningsåret med fokus på hvordan jeg kunne slå henne. Da slo jeg henne to ganger, sier Karlsson.

    Siden har Johaug blitt mamma for første gang og giftet seg med Nils Jakob Hoff.

    – Hun er ikke overmenneskelig så jeg kommer ikke til å fokusere på å slå henne så mye nå som for tre år siden, legger Karlsson til. (NTB)

    rdtoipDKm5Q
    Foto: NTB
  • Norsk stortalent imponerte i Frankrike

    Jørgen Nordhagen overtok ledelsen i det prestisjefylte U23-rittet Ronde de l'Isard etter en andreplass på torsdagens etappe.

    Den 126 kilometer etappen gikk over flere fjell kjent fra Tour de France og Nordhagen var alene i tet over toppen av Col de Peyresourde med 25 kilometer til mål.

    I letterrenget inn mot målstreken i Bagnères-de-Luchon ble han hentet inn av Max van der Meulen og i spurten viste nederlenderen seg som den sterkeste. De tok kom imidlertid i mål godt over minuttet foran neste rytter og før de siste tre etappene har Nordhagen ett minutt og 24 sekunder ned til Jaron Widar på andreplass i sammendraget.

    Etapperittet er blant de største på U23-nivå i sykkelsporten. Johannes Staune-Mittet vant rittet da det sist ble arrangert tilbake i 2022.

    For Nordhagen er dette hans første år som seniorsyklist. 19-åringen har en kontrakt med verdenstourlaget Visma-Lease a Bike fra 2025 til 2027 og sykler nå for utviklingslaget. Nordhagen imponerte med å ta et overlegent gull i junior-VM i langrenn på 20 kilometer i vinter, men satser nå fullt på sykling.

    Jørgen Nordhagen
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Skiforbundet henter inn svensk landslagstrener - skal jobbe tett med Kristoffersen

    Den svenske suksesstreneren Jörgen Nordlund slutter i jobben som trener for det svenske kvinnelandslaget. Istedenfor venter en ny rolle i Norges Skiforbund, hvor han ifølge Aftonbladet skal jobbe tett med Henrik Kristoffersen.

    Sportssjef Claus Ryste bekrefter ansettelsen overfor VG og forklarer at Nordlund erstatter Jörg Roten i trenerteamet rundt Kristoffersen.

    Nordlund jobbet som trener for det norske kvinnelandslaget mellom 2010 og 2014.

    Henrik Kristoffersen
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal