Frankrike slo Kasakhstan

Frankrike slo Kasakhstan 4-1 i dagens første kamp i OL-kvalifiseringen i ishockey på Jordal. Frankrike har dermed fem poeng på to kampar. Norge kan kome opp i fire med siger over Italia seinare i kveld, og i så fall blir Norge - Frankrike laurdag rein finale om ein plass i OL 2018.

• Reddet plassen i A-VM

Det norske U18-landslaget i ishockey slo Kasakhstan 6-5 etter straffer og beholder A-status i VM også neste sesong.

Elias Vatne ble den store helten da han scoret den avgjørende straffen.

Vatne og Mikkel Eriksen sendte Norge i 2-0 i 1.-perioden. Eriksen scoret sitt annet mål til 3-1-ledese, mens Niklas Aaram Olsen sendte Norge i ledelsen med 4-3 foran den tredje perioden.

Jørgen Myhre økte til 5-3 tidlig i tredjeperioden. Kasakhstanerne var seige og ga aldri opp og slo tilbake med redusering og utligning til 5-5.

Etter ti minutter forlenging måtte det hele avgjøres på straffer. Jørgen Myhre scoret på sin straffe, men også Kasakhstan klarte å score. Så tok motstanderen ledelsen igjen før Vatne utlignet. Han satte også den avgjørende straffen og sikret norsk seier i nedrykkskampen.

Norge slo Latvia i gruppespillet, men det holdt ikke til kvartfinale ettersom latvierne slo Slovakia og Slovakia igjen slo Norge.

• Filip Ingebrigtsen løper 1500 meter i Tyskland

Stevnet Lange Laufnacht jubler over at Filip Ingebrigtsen stiller til start i løpet 11. mai.

Den norske løpeprofilen skal løpe 1500 meter i Karlsruhe.

– Vi er dypt beæret, skriver de om at Ingebrigtsen velger å ta turen til akkurat deres stevne.

Filip Ingebrigtsen vant EM på 1500 meter i 2016 og har en bronse fra VM på samme distanse fra 2017. Nå forsøker han å kvalifisere seg til sommerens EM i Roma.

15JFG6G5OzA
  • Norsk fotball oppretter eget VAR-utvalg – klubbene kan melde inn situasjoner

Eliteserieklubbene kan framover be et uavhengig utvalg vurdere episoder som kan forberede videodømmingen i norsk toppfotball.

Det er en tidligere dommer, en tidligere trener og en tidligere spiller som skal utgjøre det nye VAR-utvalg i NFF.

Det opplyser generalsekretær Karl-Petter Løken på en pressekonferanse torsdag.

– Klubbene kan etter hver serierunde melde inn VAR-situasjoner de vil diskutere nærmere, forteller Løken.

Grepet blir gjort på initiativ fra interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball.

– Dette er et godt tiltak som vil bidra til økt forståelse for både bruken av VAR og dommerrollen. Det er fint å få andre perspektiver på vår rolle og bruken av VAR, sier dommersjef Terje Hauge.

– Så håper jeg at klubbene er flinke til å melde inn, slik at vi får en diskusjon og en åpenhet rundt hvordan både spillere, trenere og dommere tenker rundt gitte situasjoner, legger han til (NTB).