-Riktig å gi Kristoff sjansen

Arvesen har hatt en resultatmessig svak sesong. Mens Kristoff har flere sterke resultater i sin første sesong som proff.

Alexander Kristoff
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Sportssjef Steffen Kjærgaard gjorde etter min mening rett i å gi den siste VM-plassen til Alexander Kristoff. Stavangerrytteren i BMC har gjort seg veldig fordelaktig bemerket i sin proffdebut. I klassikeren i Hamburg for litt siden gjorde han en formidabel avslutning.

Les også:

Arvesen kritisk til VM-uttaket

-Tyngste telefonen jeg har tatt

Var det riktig å vrake Arvesen til VM? Diskuter nederst i saken!

Beste i VM

Kurt Asle Arvesen

Kurt Asle Arvesen

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Kurt-Asle Arvesen har ofte vært vår beste rytter i VM. Men da har resultatene tidligere i sesongen vært langt bedre. Alt har da pekt i retning av god prestasjon i VM. Det samme har ikke vært tilfelle i år. Han er vurdert av Sky-ledelsen både til Frankrike Rundt og Spania Rundt, men ikke blitt tatt ut. Men det er selvsagt lettere å kjefte på sportssjef Kjærgaard i NCF enn arbeidsgiver Sky.

Rytter for framtida

Alexander Kristoff har i mange sesonger arbeidet hardt for sin framgang. Han har blitt norsk mester på fellesstart i kamp med Thor Hushovd. Han har prestert godt i VM U-23 og han har maktet overgangen til proff overraskende fort. Kristoff er en rytter for framtida – spesielt med tanke på VM i København neste år og OL i London året etter. Begge fellesstartene kan bli avgjort i massespurt.

Hushovd holder stand

Norsk sykkelsport har fått fram mange gode ryttere de siste årene. Flere puster nestorene Hushovd og Arvesen i nakken. Hushovd holder stand, mens Arvesen denne sesongen ikke har fått det til å stemme. Derfor er Hushovd, Boasson Hagen og Kristoff det riktige VM-laget i 2010. Arvesen kan gjøre noe med dette neste år.

Siste nytt

 • Kristoffersen-saken etter sesongen

  Henrik Kristoffersen får innfridd ønsket om å ha rettssaken i striden med Norges Skiforbund etter sesongslutt. Saken går i Oslo tingrett i mars neste år, melder Aftenposten.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Kombinertlaget fast i heisen

  Halve kombinertlandslaget sit fast i ein stolheis på andre timen i 3200 meter over havet i Val Senales i Italia.

  – Det er tåke, tidvis sterk vind og kaldt, skriv Jørgen Graabak på twitter.

  – Men hjelp er heldigvis på veg, legg han til.

  Laster Twitter-innhold
 • Joshua King avbrøt trening

  Angriper Joshua King avbrøt dagens landslagstrening på Ullevaal stadion etter omlag 15 minutter. Han var med på deler av oppvarmingen før han tok en kjapp prat med sportssjef Nils Johan Semb. – Men han er klar til kamp i morgen, sa landslagssjef Lars Lagerbäck etter treninga. Norge møter Bulgaria i nasjonsligaen tirsdag kveld.

  EM-KVALIFISERING FOTBALL
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag