NRK Meny
Normal

-Riktig å gi Kristoff sjansen

Arvesen har hatt en resultatmessig svak sesong. Mens Kristoff har flere sterke resultater i sin første sesong som proff.

Alexander Kristoff
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Sportssjef Steffen Kjærgaard gjorde etter min mening rett i å gi den siste VM-plassen til Alexander Kristoff. Stavangerrytteren i BMC har gjort seg veldig fordelaktig bemerket i sin proffdebut. I klassikeren i Hamburg for litt siden gjorde han en formidabel avslutning.

Les også:

Arvesen kritisk til VM-uttaket

-Tyngste telefonen jeg har tatt

Var det riktig å vrake Arvesen til VM? Diskuter nederst i saken!

Beste i VM

Kurt Asle Arvesen

Kurt Asle Arvesen

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Kurt-Asle Arvesen har ofte vært vår beste rytter i VM. Men da har resultatene tidligere i sesongen vært langt bedre. Alt har da pekt i retning av god prestasjon i VM. Det samme har ikke vært tilfelle i år. Han er vurdert av Sky-ledelsen både til Frankrike Rundt og Spania Rundt, men ikke blitt tatt ut. Men det er selvsagt lettere å kjefte på sportssjef Kjærgaard i NCF enn arbeidsgiver Sky.

Rytter for framtida

Alexander Kristoff har i mange sesonger arbeidet hardt for sin framgang. Han har blitt norsk mester på fellesstart i kamp med Thor Hushovd. Han har prestert godt i VM U-23 og han har maktet overgangen til proff overraskende fort. Kristoff er en rytter for framtida – spesielt med tanke på VM i København neste år og OL i London året etter. Begge fellesstartene kan bli avgjort i massespurt.

Hushovd holder stand

Norsk sykkelsport har fått fram mange gode ryttere de siste årene. Flere puster nestorene Hushovd og Arvesen i nakken. Hushovd holder stand, mens Arvesen denne sesongen ikke har fått det til å stemme. Derfor er Hushovd, Boasson Hagen og Kristoff det riktige VM-laget i 2010. Arvesen kan gjøre noe med dette neste år.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal