NRK Meny
Normal

-Fantastisk for Norge

Golfforbundet hyller Tutta som et strålende forbilde, og er meget imponert over helgens seier.

Suzann Pettersen koser med hunden Bogey etter seieren

Tutta koser seg med banemaskot Bogey etter helgens seier. Det ble 12 bogeyer på de fire rundene for Tutta. Heldigvis slo hun også 22 birdier og to eagler.

Foto: George Nikitin / AP

Generalsekretæren i golfforbundet, Geir Ove Berg, mener det er en stor fordel for Norge å ha Tutta.

- Det er fantastisk for Norge å ha en av verdens beste kvinnelige golfere, sier Berg til NTB.

Også golfpresident, Christian Anker-Rasch, er godt fornøyd.

- Vi må huske på at det bare er to personer som har vunnet mer enn en seier på LPGA i år, og det er de to som spilte omspill i natt, sier presidenten, som er imponert over Pettersens prestasjon.

Godt forbilde

- Hun er dessuten en strålende representant og ei flott jente.

Generalsekretær Berg er også meget stolt over Suzann Pettersens seier og mener dette betyr mye for de som vil satse på golf.

- Tutta har hatt en fantastisk sesong og hun har vist seg å være i den ypperste verdenselite. Hun har jobbet veldig hardt, og i år er belønningen kommet. Det er en kjempeinspirasjon for yngre utøvere å ha et forbilde i verdensklassen, sier Berg.

Han mener det er ikke bare er på grunn av prestasjonene Tutta er blitt et forbilde i Norge.

- Hun er en person som betaler tilbake til golf-Norge, det er veldig flott og beundringsverdig.Tutta er et godt forbilde, mener han.

Millionklubben

Helgens seier innbrakte 900 000 kroner for Pettersen. Totalt har den norske proffgolferen spilt inn over seks millioner kroner i løpet av sesongen.

Bare fem golferen på LPGAs pengeliste har spilt inn mer enn en million dollar, og Tutta er en av dem.

 

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering