Hopp til innhold

- Trofeét går til Vancouver

De fleste tror Vancouver Canucks kommer til å stikke av med Stanley Cup-trofeét i ishockey, men veien dit er lang, og mye kan skje.

Daniel Sedin, Henrik Sedin, Mikael Samuelsson

Mikael Samuelsson sammen med Daniel og Henrik Sedin

Foto: Mark J. Terrill / Ap

Vancouver Canucks startet NHL-sluttspillet med en forventet 2-0-seier over fjorårsmesterne Chicago Blackhawks.

NRKs ishockeyekspert, Per-Kristian Vellan, ser også at Vancouver har det laget som skal til for å stå igjen med det enorme Stanley Cup-trofeét i slutten av mai.

Canucks fikk flest poeng i grunnspillet og har toppseedingen i Western Conference.

- De har vært favoritter i flere år, og i år tror jeg at de har laget som kan gå hele veien, sier Per-Kristian Vellan.

Vellan har vurdert de forskjellige oppgjørene i åttedelsfinalene og ser hvordan det går videre:

Er du enig i våre tips? Si din mening nederst i saken!

EASTERN CONFERENCE:

Washington - New York Rangers: Her er vant Washington den første kampen 2-1, og slik kommer det trolig til å gå i de neste oppgjørene også. Det blir tett oppgjør, og det avgjørende for Rangers er at Henrik Lundqvist står bra i mål og at de jobber knallhardt i forsvar.

Mats Zuccarello Aasen var med i nattens kamp, men kommer trolig ikke til å få noen stor rolle i Rangers-laget framover. Det eneste som kan snu på det er hvis han gjør noe spesielt og blir "heit". Da kan han fort få spille mye, men sjansen for at det også kan gå andre veien er også stor. Trolig ser treneren på han som en investering og en mann for framtiden.

Vinner av oppgjøret: Washington

Mats Zuccarello og Jeff Schultz

Mats Zuccarello kan få det tøft i sluttspillet. Her blir han taklet av Jeff Schultz

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Philadelphia - Buffalo: Dette kommer til å bli et jevnt oppgjør. Buffalo er veldig avhengig av målvaktsspillet. Ryan Miller er skadet, men svenske Jhonas Enroth har spilt bra i førstemålvaktens fravær. Philadelphia er veldig avhengig av at Chris Pronger er i form. Han er avgjørende for overtallsspillet til Flyers.

Vinner av oppgjøret: Philadelphia

Boston - Montreal: Et klassisk oppgjør mellom to av de seks "originale" lagene i NHL. Her tror jeg rett og slett at Boston har et for bra lag for Montreal. De har mye kvalitet i alle lagdeler, et såkalt herrelag som ikke er lette å vippe av pinnen. De har også en mulig matchvinner i målvakt Tim Thomas.

Vinner av oppgjøret: Boston

Pittsburgh - Tampa: Pittsburgh har mistet både Malkin og Crosby på grunn av skader, men de har likevel gjort det veldig bra. Det er veldig sterkt! Sterkt å komme til sluttspillet med det laget. Målvakt Marc-Andre Fleury kan bli tungen på vektskålen for at Pittsburgh går videre. Hvis de i tillegg får med Crosby, kan de få et løft. Her kan det fort gå til sju oppgjør, men Pittsburgh er en liten favoritt.

Vinner av oppgjøret: Pittsburgh

WESTERN CONFERENCE:

Vancouver - Chicago: Det som kanskje kan knekke Vancouver kan være skader, men det har et lag som trolig også tåler det. Brødrene Sedin og Ryan Kessler er livsfarlige og kan avgjøre kamper nesten på egen hånd. I tillegg er Roberto Luongo er veldig bra målvakt. Chicago har mistet mange sentrale spillere fra fjorårets vinnerlag og trolig ingen sjanse mot Vancouver.

Vinner av oppgjøret: Vancouver

San Jose - Los Angeles: Kings har et for urutinert lag og ettersom de også har en del skader tror jeg på at Sharks vinner dette ganske greit. Det har kanskje NHLs beste målvakt i Anti Niemi og en veldig god førsterekke.

Vinner av oppgjøret: San Jose

Detroit - Phoenix: Her tror jeg superrutinert Detroit kommer til å gå lett videre mot Phoenix. I likhet med Vancouver kan de bli stoppet at skader, men har ganske bra reserver som kan ta over.

Vinner av oppgjøret: Detroit

(saken fortsetter under)

Jimmy Howard, Nicklas Lidstrom og Johan Franzen

Målvakt Jimmy Howard får klapp på skulderen av svenskene Nicklas Lidstrøm og Johan Franzen

Foto: Carlos Osorio / Ap

Anaheim - Nashville: Nashville er et lag nesten uten stjerner, men de jobber hardt og en god målvakt i Pekka Rinne som kan lage overskrifter. Jeg tror likevel at Ducks kommer til å gå videre på grunn av at de har en av de beste rekkene i NHL. Spørsmålet kan være målvaktsspillet ettersom førstemålvakt Jonas Hiller har vært skadet.

Veien videre

Det betyr altså at Vancouver møter Detroit i den ene semifinalen, og at Boston møter Washington i den andre.

Vellan tror Vancouver og Washington går videre. Og altså at Vancouver går seirende ut av finalen.

Det som likevel kommer til å skje er at det kommer overraskelser. Det skjer nesten alltid, og det kommer neste helt sikkert til å skje i år også.

- Lag som kommer i flytsonen kan komme veldig langt på det, selv om grunnspillet i NHL skulle tyde på noe annet, sier Vellan.

Hvordan tror det går i Stanley Cup? Diskuter saken nederst!

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal