Hopp til innhold

- Trofeét går til Vancouver

De fleste tror Vancouver Canucks kommer til å stikke av med Stanley Cup-trofeét i ishockey, men veien dit er lang, og mye kan skje.

Daniel Sedin, Henrik Sedin, Mikael Samuelsson

Mikael Samuelsson sammen med Daniel og Henrik Sedin

Foto: Mark J. Terrill / Ap

Vancouver Canucks startet NHL-sluttspillet med en forventet 2-0-seier over fjorårsmesterne Chicago Blackhawks.

NRKs ishockeyekspert, Per-Kristian Vellan, ser også at Vancouver har det laget som skal til for å stå igjen med det enorme Stanley Cup-trofeét i slutten av mai.

Canucks fikk flest poeng i grunnspillet og har toppseedingen i Western Conference.

- De har vært favoritter i flere år, og i år tror jeg at de har laget som kan gå hele veien, sier Per-Kristian Vellan.

Vellan har vurdert de forskjellige oppgjørene i åttedelsfinalene og ser hvordan det går videre:

Er du enig i våre tips? Si din mening nederst i saken!

EASTERN CONFERENCE:

Washington - New York Rangers: Her er vant Washington den første kampen 2-1, og slik kommer det trolig til å gå i de neste oppgjørene også. Det blir tett oppgjør, og det avgjørende for Rangers er at Henrik Lundqvist står bra i mål og at de jobber knallhardt i forsvar.

Mats Zuccarello Aasen var med i nattens kamp, men kommer trolig ikke til å få noen stor rolle i Rangers-laget framover. Det eneste som kan snu på det er hvis han gjør noe spesielt og blir "heit". Da kan han fort få spille mye, men sjansen for at det også kan gå andre veien er også stor. Trolig ser treneren på han som en investering og en mann for framtiden.

Vinner av oppgjøret: Washington

Mats Zuccarello og Jeff Schultz

Mats Zuccarello kan få det tøft i sluttspillet. Her blir han taklet av Jeff Schultz

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Philadelphia - Buffalo: Dette kommer til å bli et jevnt oppgjør. Buffalo er veldig avhengig av målvaktsspillet. Ryan Miller er skadet, men svenske Jhonas Enroth har spilt bra i førstemålvaktens fravær. Philadelphia er veldig avhengig av at Chris Pronger er i form. Han er avgjørende for overtallsspillet til Flyers.

Vinner av oppgjøret: Philadelphia

Boston - Montreal: Et klassisk oppgjør mellom to av de seks "originale" lagene i NHL. Her tror jeg rett og slett at Boston har et for bra lag for Montreal. De har mye kvalitet i alle lagdeler, et såkalt herrelag som ikke er lette å vippe av pinnen. De har også en mulig matchvinner i målvakt Tim Thomas.

Vinner av oppgjøret: Boston

Pittsburgh - Tampa: Pittsburgh har mistet både Malkin og Crosby på grunn av skader, men de har likevel gjort det veldig bra. Det er veldig sterkt! Sterkt å komme til sluttspillet med det laget. Målvakt Marc-Andre Fleury kan bli tungen på vektskålen for at Pittsburgh går videre. Hvis de i tillegg får med Crosby, kan de få et løft. Her kan det fort gå til sju oppgjør, men Pittsburgh er en liten favoritt.

Vinner av oppgjøret: Pittsburgh

WESTERN CONFERENCE:

Vancouver - Chicago: Det som kanskje kan knekke Vancouver kan være skader, men det har et lag som trolig også tåler det. Brødrene Sedin og Ryan Kessler er livsfarlige og kan avgjøre kamper nesten på egen hånd. I tillegg er Roberto Luongo er veldig bra målvakt. Chicago har mistet mange sentrale spillere fra fjorårets vinnerlag og trolig ingen sjanse mot Vancouver.

Vinner av oppgjøret: Vancouver

San Jose - Los Angeles: Kings har et for urutinert lag og ettersom de også har en del skader tror jeg på at Sharks vinner dette ganske greit. Det har kanskje NHLs beste målvakt i Anti Niemi og en veldig god førsterekke.

Vinner av oppgjøret: San Jose

Detroit - Phoenix: Her tror jeg superrutinert Detroit kommer til å gå lett videre mot Phoenix. I likhet med Vancouver kan de bli stoppet at skader, men har ganske bra reserver som kan ta over.

Vinner av oppgjøret: Detroit

(saken fortsetter under)

Jimmy Howard, Nicklas Lidstrom og Johan Franzen

Målvakt Jimmy Howard får klapp på skulderen av svenskene Nicklas Lidstrøm og Johan Franzen

Foto: Carlos Osorio / Ap

Anaheim - Nashville: Nashville er et lag nesten uten stjerner, men de jobber hardt og en god målvakt i Pekka Rinne som kan lage overskrifter. Jeg tror likevel at Ducks kommer til å gå videre på grunn av at de har en av de beste rekkene i NHL. Spørsmålet kan være målvaktsspillet ettersom førstemålvakt Jonas Hiller har vært skadet.

Veien videre

Det betyr altså at Vancouver møter Detroit i den ene semifinalen, og at Boston møter Washington i den andre.

Vellan tror Vancouver og Washington går videre. Og altså at Vancouver går seirende ut av finalen.

Det som likevel kommer til å skje er at det kommer overraskelser. Det skjer nesten alltid, og det kommer neste helt sikkert til å skje i år også.

- Lag som kommer i flytsonen kan komme veldig langt på det, selv om grunnspillet i NHL skulle tyde på noe annet, sier Vellan.

Hvordan tror det går i Stanley Cup? Diskuter saken nederst!

Sportsnyheter

Robert Lewandowski

Unge for alltid

De fleste EM-stjernene kan snart spille til de er 40 år, tror eksperter. Hva kan vi lære av utøverne som aldri blir gamle?

Landslagspadlerne og brødrene Amund og Eivind Vold har begge blitt diagnostisert med kreft.

Lillebroren overlevde blodkreft: Fem år senere fikk han selv kreftbeskjeden

Eivind og Amund Vold er brødre og landslagsutøvere i padling. Først ble Amund (26) rammet av blodkreft, og få år senere merket Eivind (31) at noe var galt også med ham.

Mbappe

Knallhardt ut mot blodig Mbappé: – Mangler respekt for motstanderen

En blodig Kylian Mbappé fikk flere til å reagere. Han brakk nesa og skal få laget en maske.

Siste nytt

 • Serbisk stjernespiller reiser hjem fra EM

  Serbiske Filip Kostic er ferdigspilt i EM etter kneskaden han pådro seg mot England søndag. Juventus-spilleren er blant nasjonens viktigste spillere.

  Det melder nyhetsbyrået Reuters.

  Juventus-spilleren, som fungerte som vingback mot England, måtte av banen like før pause i søndagens kamp. Nå er det klart at også resten av mesterskapet går uten 31-åringen.

  Det er dårlig nytt for et serbisk lag som trenger poeng i de to neste kampene for å avansere fra gruppe C.

  Torsdag møter de Slovenia, før de avslutter gruppespillet med oppgjøret mot Danmark tirsdag neste uke.

  England leder gruppen med tre poeng, mens Danmark og Slovenia har ett hver. Serbia står uten poeng.

  (NTB)

  NfwgXrZLxzk
  Foto: AP
 • Opprørspoliti brøt inn etter tribunebråk

  En drøy time før kampstart mellom Tyrkia og Georgia ble det hektisk inne på Westfalenstadion i Dortmund. I den ene svingen, som skilte georgiske og tyrkiske tilhengere, måtte opprørspolitiet inn.

  Ifølge New York Times-journalist Tariq Panja hadde det i minuttene før brutt ut en slåsskamp mellom de to ulike gruppene av fans. Videoer fra tribunen viser hvordan flere gjenstander ble kastet mellom de to tribuneområdene, og at det også var fysisk håndgemeng mellom noen av tilskuerne.

  Etter at politiet tok seg inn hos de georgiske supporterne, meldte Panja noen minutter senere at det hele hadde roet seg ned.

  I forkant av kampen har også et voldsomt uvær fått mye oppmerksomhet. Kampen starter 18.00 og sendes på NRK1.

  Tribunebråk
  Foto: AP
 • Karsten Warholm dropper trolig NM: – Krevende å finne plass

  Karsten Warholm blir trolig ikke å se i friidretts-NM neste uke. Mesterskapet i Sandnes arrangeres 27. til 29. juni.

  Warholm tok EM-gull på 400 meter hekk i Roma i forrige uke og har OL i Paris som sitt store mål denne sesongen, hvor han skal prøve å forsvare gullet fra lekene i Tokyo i 2021. Friidretten i OL starter 1. august.

  – NM har alltid vært et viktig arrangement for Karsten. Han vil så langt som det lar seg gjøre stille der. Men i år blir det litt utfordrende med tanke på sesongen, som er veldig tettpakket med stevner og mesterskap, der OL blir det viktigste, skriver Warholms mor og manager, Kristine Haddal til NRK.

  – Det har derfor vært krevende å finne plass til NM i år. Men vi holder alltid mulighetene åpne, så om vi likevel skulle se at det er forenlig med den sportslige planen, så er det mulighet for etteranmelding til arrangementet, skriver Haddal.

  Den opprinnelige påmeldingsfristen gikk ut mandag kveld. På den foreløpige deltakerlisten står heller ikke noen av Ingebrigtsen-brødrene eller Narve Gilje Nordås.

  European Athletics Championships Karsten Warholm
  Foto: Manon Cruz / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal