- Synd at førsteplassen glapp

En skuffet Petter Northug måtte se at førsteplassen i verdenscupen gikk til Dario Cologna.

Petter Northug
Foto: Alley,Ned / SCANPIX

Etter en lang og spennende innspurt mellom Cologna og Northug i verdenscupen ble det endelig klart i Falun søndag: Sveitseren er årets vinner av langrennscupen sammenlagt.

Resultater verdenscup Falun

Det betyr at Petter Northug ender som nummer to i årets verdenscup.

- Det var halvtungt i dag, sa en skuffet Northug til NRK.

Over hundre poeng foran

Dario Cologna avsluttet suverent med å vinne 15 km, og tok dermed også med seg 200 poeng i verdenscupens siste renn denne sesongen.

Totalt endte Cologna opp med 1344 poeng i verdenscupen, mens Northug fikk 1217 poeng. Ola Vigen Hattestad endte på tredjeplass med 792 poeng.

Cologna, som trenes av norske Fredrik Aukland, er med dette den første sveitsiske verdenscupvinner i langrenn.

- Cologna er en bortimot komplett skiløper uten synlige svakheter. Jeg tror ikke at den kommende sesongen blir noe problem. Han er en veldig stabil løper. Utfordringen blir å finne formen til OL. Årets VM ble ikke hans mesterskap, sa Aukland.

Video nsps_upload_2009_3_22_13_4_46_1355.gif
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Cologna vant verdenscupen.

Var sjanseløs

En sjanseløs Petter Northug var aldri i tet i løpet av de 15 kilometerne, men etter en sluttspurt gikk inn til en 4. plass.

- Det var synd at førsteplassen glapp. Men jeg hadde også en litt dårlig dag i går.

Fornøyd med sesongen

VM-kongen er til tross for andreplassen fornøyd med årets sesong.

- Men jeg må bare være fornøyd med det som har skjedd denne sesongen, sa han til NRK etter rennet.

Vincent Vittoz fra Frankrike gikk inn til 2. plass - 41,3 sekunder bak Cologna. Russsiske Alexander Legkov endte på tredje plass.

Det er 10 år siden Bjørn Dæhlie ble forrige norske sammenlagtvinner av mennenes verdenscup i langrenn.

Dårlig norsk dag

Det ble ellers ingen stor norsk dag i Falun. Eldar Rønning ble nest beste nordmann på 17. plass, mens Martin Johnsrud Sundby kom på 19. plass.

Øvrige norske plasseringer:

26 Roger Aa Djupvik
37 Petter Eliassen
45 Tord Asle Gjerdalen
64 John Kristian Dahl
70 Ola Vigen Hattestad
78 Johan Kjølstad

Siste nytt

 • Sendte Chelsea til semifinale

  Guro Reiten tok ansvar da Chelsea var på vei ut av ligacupen. Med ett mål og to assist senket hun Manchester City i kvartfinalen.

  Reiten startet på benken, men kom inn for Erin Cuthbert etter en drøy time. Hun la opp til utligningsmålet i det 90. minutt, scoret ledermålet i 1. ekstraomgang og serverte igjen da Sophie Ingle fastsatte resultatet til 4-2.

  Dermed fikk Chelsea revansj for tre tidligere bortetap mot Manchester City i ligacupen og er klar for semifinale mot West Ham eller Durham.

  Maren Mjelde spilte hele kampen i Chelsea-forsvaret, men det var Reiten og de andre innbytterne som spilte hovedrollene da tittelforsvareren tok seg videre.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gikk på en ordentlig cup-mine i Spania onsdag. Nivå tre-laget Alcoyano måtte tåle en utvisning, men vant 2-1 etter ekstraomganger.

  Etter 115 spilte minutter scoret Juanan Casanova seiersmålet som sørget for en skikkelig skrell. Real Madrid stilte med mange førstelagsstjerner fra start, men maktet ikke å slå laget som til daglig spiller i Segunda B-divisjonen.

  Martin Ødegaard var imidlertid ikke med. Det var storoppslag i spanske medier inn mot kampen om at nordmannen ønsker seg et utlånt etter å ha blitt vraket fra Real-troppen flere ganger.

  Oppgjøret startet oppskriftsmessig for gjestene fra Madrid. Eder Militao scoret på overtid i første omgang og sørget dermed for 1-0-ledelse til pause.

  N4alSodTR50
  Foto: Jose Breton / AP
 • Tok omstridt målrekord

  Ronaldo scoret sitt 760. mål i karrieren da Juventus slo Napoli 2-0 i den italienske supercupen. Det gjør ham angivelig til tidens mestscorende på toppnivå.

  Dermed gikk han forbi Bican og tok det de fleste statistikere anerkjenner som den offisielle målrekorden. Den er imidlertid noe omstridt, ettersom den brasilianske storscoreren Pelè selv mener han har rekorden.

  Klubben Pelé spilte for, Santos, mener Brasil-legenden stoppet på 1091 mål for klubben. Om dette skulle stemme må Ronaldo score flere hundre mål til for å ta ham igjen.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: MIGUEL MEDINA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal