NRK Meny
Normal

- Petter er IKKE i dårlig form

Sprinttrener Ulf Morten Aune fnyser av påstandene om at Petter Northug har bommet med formen til OL.

Ulf Morten Aune og Petter Northug

Ulf Morten Aune griner på nesen, mens hovedpersonen selv ser litt mer tankefull ut før dagens lagsprint.

Foto: Heiko Junge

Det kan virke som om det er i sprint de norske langrennsherrene må gjøre det i Vancouver.

Les: Svenskene har ti minutter bedre totaltid enn nordmennene

Uten en eneste topp ti-plassering på distanserennene (Petter Northug labbet inn til 11. plass på dobbeltjaktstarten), er bronsen til nevnte Northug på onsdagens sprint det eneste langrennsgutta har hatt å skrive hjem om etter at halvparten av langrennsøvelsene i OL er gjennomført.

Onsdag: Dramatikk da Northug tok bronse

Går for medalje

Petter Northug depper etter OL-skiathlon
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Sprinttrener Ulf Morten Aune tror det norske herrelaget har gode medaljesjanser.

– På tross av omstendighetene vet jeg at Petter er i kjempeform, og vi kommer til å kjempe helt inn til målstreken for medalje, sier sprintreneren.

Petter Northug er ankermann på det norske laget, og er fortsatt revansjesugen og motivert, til tross for den uheldige OL-åpningen.

– Formen føles bra, det blir viktig å være hundre prosent på hogget. Vi stiller med et sterkt lag. Til nå har jeg hatt litt stang ut, så jeg skal jakte intenst nå på de siste tre distansene, sa Northug.

Småsykdom utsetter laguttaket

Etter at det ble klart at Johan Kjølstad måtte reise hjem med sykdom , har også sprint-verdensmester Ola Vigen Hattestad fått sykdomslignende symptomer.

– Ola har småvondt i halsen, så vi kommer til å vente helt til siste stund før vi avgjør om han skal gå eller ikke. Dersom han ikke går, vil Øystein Pettersen ta plassen hans, sier Aune.

Hvem er det som har ansvaret for å ta ut laget?

– Det blir gjort i samråd mellom landslagslege Hans Petter Stokke, meg og Ola selv. Vi vil være helt sikre på at Ola er 100 prosent før vi bestemmer oss.

Jentelag uten Bjørgen

(artikkelen fortsetter under bildet)

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Celine Brun-Lie

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Celine Brun-Lie skal forsvare de norske fargene på kvinnesiden.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Anna Haag og Charlotte Kalla, med henholdsvis sølv og gull så langt i mesterskapet, er etter alt å bedømme det sterkeste gullkortet på kvinnesiden.

Men de gulblå favorittene vil få konkurranse fra den norske duoen Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Celine Brun-Lie, som representerer det norske laget.

Marit Bjørgen velger å avstå fra lagsprinten. Dette fordi hun er redd for sykdom, og vil spare seg til de resterende løpene - 30 km klassisk fellesstart står på programmet på Vancouver-lekenes nest siste dag lørdag. Og like viktig: onsdag er det stafett.

I går: Marit Bjørgen står over lagsprinten

Både Brun-Lie og Jacobsen viste formstigning i onsdagens klassisk sprint, der førstnevnte noe overraskende karret seg til en finaleplass, mens Jacobsen leverte årsbeste med å komme til semifinalen.

– Vi er offensive og skal være med i kampen, sier sprinttrener på kvinnesiden Jon Arne Schjetne.

Schjetne har satt Brun-Lie på ankeretappen.

– Hun har litt mer sprut i og trykk i beina for tiden enn Astrid. Jeg tror det meste vil bli avgjort mot slutten. Vi får spare krefter til da, sier han.

Siste fra lagsprinten:

Petter Northug og Øystein Pettersen og hadde ingen vanskeligheter med å ta seg videre til finalen.

Northug gikk en solid sisterunde og sikret andreplassen foran tyske Tobias Angerer. Duoen fra Russland det andre semifinaleheatet på dagens beste tid.

Les mer: Hellner ute - Norge klar for finale

Se sprintfinalene i Vancouver-OL fra kl 22.00!

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal