- Norsk fordel at alle forventer finsk seier

Norge har overrasket stort så langt i ishockey-VM, men "ingen" tror på seier over Finland - det kan være til Norges fordel.

Leif Boork om Norge

Leif Boork har tro på at Norge kan overraske mot Finland.

Foto: Scanpix

Kl 16.15: Finland - Norge 4-1

- Norges sjanse kan være at de blir undervurdert av Finland. Alle forventer at Finland skal vinne, og det kan være en mental fordel for Norge at de allerede har prestert mer enn forventet uansett hva som skjer i kvartfinalen, sier ishockeyekspert og tidligere norsk landslagssjef Leif Boork til NRK.

Hvordan går kvartfinalen mot Finland? Diskuter nederst i saken!

Landslagslegenden Tommy Jakobsen chatter med NRK.no-leserne gjennom Finland - Norge klokken 16.15. Still spørsmål allerede nå!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Er imponert av Norge

Boork har mange års erfaring som topptrener og jobber for den svenske avisen Expressen som kommentator under VM i Slovakia.

Han har blitt imponert over det han har sett av Norge i VM i Slovakia.

- De har spilt bra, og selv om Finland er favoritter så skal de norske spillerne være optimistiske, sier Leif Boork videre.

Norge tapte 5-0 mot Finland sist lagene møttes i VM i 2009, men spilte uavgjort i gruppespillet mot naboene i nord da de kom til den historisk første norske kvartfinalen i 2008.

De norske spillerne vet at de har en tøff oppgave i vente, men har håp om å overgå "eventyret fra Halifax" i torsdagens kvartfinale i Bratislava.

- Det er klart at Finland har presset på seg. Vi er Askeladden i dette verdensmesterskapet, sier Mads Hansen.

(saken fortsetter under)

Nett-TV: - Forventer knokkelkamp

Video Norge møter Finnland i kvartfinalen

VIDEO: Norge møter Finland i kvartfinalen.

Tar oppgaven alvorlig

Finnene har også merket seg den norske innsatsen i mesterskapet. De vil ikke undervurdere motstanderen i kvartfinalen.

- De har spilt veldig bra så langt i VM. De slo jo blant annet Sverige og det er en bra prestasjon. Vi kommer til å ta laget veldig alvorlig, sier den finske treneren Jukka Jalonen til NRK.

Fra å være et lag som de store tidligere hockeystormaktene tok relativt lett på når de møttes i mesterskap, har norske seirer i fire seirer av seks mulige i VM så langt, gjort at de blir tatt på alvor.

- Norge har gode spillere, mange talenter og en god trener. Egentlig alt som kreves for et godt ishockeylag, sier en respektfull finsk lagkaptein, Mikko Koivu, dagen før kvartfinalen.

Hvordan går kvartfinalen mot Finland? Diskuter!

Siste nytt

 • To positive tilfeller i landslaget

  Torbjørn Bergerud og Magnus Gullerud har testet positivt for koronaviruset, bekrefter håndballandslaget. De fikk positive svar etter tester i bakkant av Sverige-kampen.

  De er dermed ikke spilleklare for resten av turneringen.

  De får nå hjemreise med privat transport, der meningen er at de leier biler slik at de smittede spillerne kan kjøre hjem.

  Resten av gruppa har foreløpig testet negativt.

  EM i håndball for menn 2022: Sverige - Norge (24-23)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Herreløpere fikk telefon – bedt om å holde seg i OL-beredskap

  Allroundtrener Eirik Myhr Nossum bekrefter overfor NRK at han i dag, etter den påviste smitten til trener Arild Monsen, og dameløperne Anne Kjersti Kalvå og Heidi Weng, har kontaktet utøvere utenfor OL-troppen for å be dem holde seg i beredskap for en mulig reise til lekene i Kina.

  – Hvem er det?

  – Det vet de godt selv, sier Nossum, som ikke ønsker å nevne navn.

  Martin Løwstrøm Nyenget, som for tiden forbereder seg på å gå langløpet Marcialonga i Italia førskommende søndag, bekrefter overfor NRK at han har fått en telefon fra landslagstreneren i dag. Også Didrik Tønseth bekrefter at han har fått en telefon fra Nossum.

  Ola Kvisle, trener for Team Norconsult, forteller at også sprintkometen Thomas Helland Larsen fikk en telefon fra landslagstrener Arild Monsen i dag.

  – Han ble ringt av Arild. Det er snakk om at to reservesprintere og to reservedistanseløpere måtte være klare, sier Kvisle.

  xYfBpKDq2DQ
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Jobbes intenst med nødløsninger

  Det er uklart når Therese Johaug og resten av et smittefritt kvinnelandslag i langrenn kommer seg av gårde til Beijing-OL. Det jobbes intenst med nødløsninger.

  OL er bare litt over en uke unna. Torsdag går første fly med norske utøvere til Kina i Olympiatoppens regi. Der skulle hele langrennstroppen ha vært med, men den planen utgår.

  Både herre- og kvinneløperne må forlenge høydeoppholdet i Seiser Alm etter at både sprinttrener Arild Monsen, Anne Kjersti Kalvå og Heidi Weng har testet positivt.

  – Regnestykket kan fort endre seg, men rett over helgen er første mulighet, sier landslagslege Øystein Andersen på spørsmål fra NTB om Therese Johaugs OL-reise.

  – Vi tar ingen sjanser på vegne av våre egne løpere, men vi har også full respekt for alle andre som skal være med på diverse fly. Det er en like viktig del av regnestykket. Vi skal ikke utsette andre utøvere fra verken Norge eller Sverige for smittefare, legger Andersen til.

  Det går et nytt charterfly fra Gardermoen mandag, men det kan bli vel så aktuelt for hele langrennsleiren å reise med fly fra Zürich i Sveits på ulike dager.

  – Derfra vil det være muligheter til å fly helt fram til 4. februar. Vi har flere muligheter til å komme oss av gårde, sa langrennssjef Espen Bjervig.

  (NTB)

  Therese Johaug
  Foto: Torstein Bøe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal