NRK Meny
Normal

- Norsk fordel at alle forventer finsk seier

Norge har overrasket stort så langt i ishockey-VM, men "ingen" tror på seier over Finland - det kan være til Norges fordel.

Leif Boork om Norge

Leif Boork har tro på at Norge kan overraske mot Finland.

Foto: Scanpix

Kl 16.15: Finland - Norge 4-1

- Norges sjanse kan være at de blir undervurdert av Finland. Alle forventer at Finland skal vinne, og det kan være en mental fordel for Norge at de allerede har prestert mer enn forventet uansett hva som skjer i kvartfinalen, sier ishockeyekspert og tidligere norsk landslagssjef Leif Boork til NRK.

Hvordan går kvartfinalen mot Finland? Diskuter nederst i saken!

Landslagslegenden Tommy Jakobsen chatter med NRK.no-leserne gjennom Finland - Norge klokken 16.15. Still spørsmål allerede nå!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Er imponert av Norge

Boork har mange års erfaring som topptrener og jobber for den svenske avisen Expressen som kommentator under VM i Slovakia.

Han har blitt imponert over det han har sett av Norge i VM i Slovakia.

- De har spilt bra, og selv om Finland er favoritter så skal de norske spillerne være optimistiske, sier Leif Boork videre.

Norge tapte 5-0 mot Finland sist lagene møttes i VM i 2009, men spilte uavgjort i gruppespillet mot naboene i nord da de kom til den historisk første norske kvartfinalen i 2008.

De norske spillerne vet at de har en tøff oppgave i vente, men har håp om å overgå "eventyret fra Halifax" i torsdagens kvartfinale i Bratislava.

- Det er klart at Finland har presset på seg. Vi er Askeladden i dette verdensmesterskapet, sier Mads Hansen.

(saken fortsetter under)

Nett-TV: - Forventer knokkelkamp

Video Norge møter Finnland i kvartfinalen

VIDEO: Norge møter Finland i kvartfinalen.

Tar oppgaven alvorlig

Finnene har også merket seg den norske innsatsen i mesterskapet. De vil ikke undervurdere motstanderen i kvartfinalen.

- De har spilt veldig bra så langt i VM. De slo jo blant annet Sverige og det er en bra prestasjon. Vi kommer til å ta laget veldig alvorlig, sier den finske treneren Jukka Jalonen til NRK.

Fra å være et lag som de store tidligere hockeystormaktene tok relativt lett på når de møttes i mesterskap, har norske seirer i fire seirer av seks mulige i VM så langt, gjort at de blir tatt på alvor.

- Norge har gode spillere, mange talenter og en god trener. Egentlig alt som kreves for et godt ishockeylag, sier en respektfull finsk lagkaptein, Mikko Koivu, dagen før kvartfinalen.

Hvordan går kvartfinalen mot Finland? Diskuter!

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld