Hopp til innhold

- Norsk fordel at alle forventer finsk seier

Norge har overrasket stort så langt i ishockey-VM, men "ingen" tror på seier over Finland - det kan være til Norges fordel.

Leif Boork om Norge

Leif Boork har tro på at Norge kan overraske mot Finland.

Foto: Scanpix

Kl 16.15: Finland - Norge 4-1

- Norges sjanse kan være at de blir undervurdert av Finland. Alle forventer at Finland skal vinne, og det kan være en mental fordel for Norge at de allerede har prestert mer enn forventet uansett hva som skjer i kvartfinalen, sier ishockeyekspert og tidligere norsk landslagssjef Leif Boork til NRK.

Hvordan går kvartfinalen mot Finland? Diskuter nederst i saken!

Landslagslegenden Tommy Jakobsen chatter med NRK.no-leserne gjennom Finland - Norge klokken 16.15. Still spørsmål allerede nå!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Er imponert av Norge

Boork har mange års erfaring som topptrener og jobber for den svenske avisen Expressen som kommentator under VM i Slovakia.

Han har blitt imponert over det han har sett av Norge i VM i Slovakia.

- De har spilt bra, og selv om Finland er favoritter så skal de norske spillerne være optimistiske, sier Leif Boork videre.

Norge tapte 5-0 mot Finland sist lagene møttes i VM i 2009, men spilte uavgjort i gruppespillet mot naboene i nord da de kom til den historisk første norske kvartfinalen i 2008.

De norske spillerne vet at de har en tøff oppgave i vente, men har håp om å overgå "eventyret fra Halifax" i torsdagens kvartfinale i Bratislava.

- Det er klart at Finland har presset på seg. Vi er Askeladden i dette verdensmesterskapet, sier Mads Hansen.

(saken fortsetter under)

Nett-TV: - Forventer knokkelkamp

Video Norge møter Finnland i kvartfinalen

VIDEO: Norge møter Finland i kvartfinalen.

Tar oppgaven alvorlig

Finnene har også merket seg den norske innsatsen i mesterskapet. De vil ikke undervurdere motstanderen i kvartfinalen.

- De har spilt veldig bra så langt i VM. De slo jo blant annet Sverige og det er en bra prestasjon. Vi kommer til å ta laget veldig alvorlig, sier den finske treneren Jukka Jalonen til NRK.

Fra å være et lag som de store tidligere hockeystormaktene tok relativt lett på når de møttes i mesterskap, har norske seirer i fire seirer av seks mulige i VM så langt, gjort at de blir tatt på alvor.

- Norge har gode spillere, mange talenter og en god trener. Egentlig alt som kreves for et godt ishockeylag, sier en respektfull finsk lagkaptein, Mikko Koivu, dagen før kvartfinalen.

Hvordan går kvartfinalen mot Finland? Diskuter!

Siste nytt

 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Her scorer Kolbotn-spilleren direkte fra corner for andre gang

  Kolbotn-spiller Tonje Pedersen leverte to cornere i verdensklasse da Kolbotn knuste Arna-Bjørnar 5–0 onsdag kveld. Pedersen scoret nemlig to mål direkte fra cornermerket.

  Det første corner-målet kom i det 27. minutt. Pedersen skrudde ballen inn mot mål, og på utrolig vis klarte Ida Norstrøm i Arna-Bjørnar-målet å bokse ballen inn i nettet.

  Like før slutt var 27-åringen frempå igjen, og nok en gang fikk Norstrøm problemer med å bokse ballen unna. Dette var Kolbotns femte mål og Pedersens tredje for dagen.

  Den utrolige prestasjonen fikk NRK-legenden Arne Scheie til å heve øyenbrynene.

  – Jeg har sett noe lignende, men det er mange år siden. Det er faktisk over 60 år siden. I nyere tid kan jeg ikke huske å ha sett to direkte fra corner. Det er en unik prestasjon uansett, sier Scheie.

  Kolbotn-spilleren smilte bredt da hun møtte NRK etter kampen. På spørsmål om cornermål er hennes spesialitet, svarer Pedersen:

  – Jeg skal ikke si at jeg har gjort det så veldig mange ganger før. Når vi trener på cornere dagen før kamp, pleier jeg å si at jeg «går for det». Men det er ikke så ofte det går, som regel er det noen som header ballen inn.

  Arna-Bjørnar forblir nummer åtte på tabellen, mens Kolbotn er nummer sju.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste