Hopp til innhold

Holtet senket Frankrike

Marius Holtet scoret fire mål i 5-2 seieren over Frankrike og sendte Norge til kvartifinalen i ishockey-VM.

Video Ishockey-VM: Frankrike - Norge 09.05.11

Ishockey-VM: Frankrike - Norge 09.05.11 (Bilder med tillatelse av Viasat)

NRK.no/sport fulgte: Norge - Frankrike

- Det var en fantastisk bra lagkamp og jeg synes at jeg har flaks som står der jeg står egentlig, sa en ubeskjeden Marius Holtet til NRK etter kampen.

Holtet er nå toppscorer i hele mesterskapet med sine seks mål sammenlagt. I tillegg topper Mathis Olimb poengstatistikken.

- Han har vært god hele mesterskapet, men i dag var han strålende, sa landslagstrener Roy Johansen om Marius Holtet til Viasat etter kampen.

Spørsmålet videre er om duoens svenske klubber får beholde sine norske spillere, eller om de igjen blir lokket over til USA. Olimb har blitt hentet tilbake til Frølunda i Sverige etter spill i AHL denne sesongen, mens Holtet spilte tre sesonger i AHL fra 2002.

Avgjørende redning

Norge avgjorde langt på vei kampen mot Frankrike allerede i 1. periode med tre fantastiske flotte mål, men grunnlaget ble nok en gang gjort av den norske målvakten Lars Haugen.

Kampen kunne fort fått et annet utfall hvis Haugen ikke hadde stengt buret da en fransk spiller kom helt alene med ham etter bare to minutters spill.

- Lars fortsetter som han har gjort hele turneringen, sa Johansen videre.

Hvordan går det med Norge i kvartfinalen? Diskuter nederst i saken!

Tjener 120 ganger mer

Haugen har overbevist stort i hele mesterskapet og spilte en mye bedre kamp enn sin mye mer meritterte og bedre betalte kollega i det franske målet. Begge keeperne er leid ut fra sine klubber, men der stopper også det meste av likhetene.

Cristobal Huet er for tiden utleid fra NHL-klubben Chicago Blackhawks til den sveitsiske klubben Fribourg-Gottéron. Likevel hever han fortsatt sin NHL-lønn på 30 millioner kroner i året, mens Haugen som denne sesongen var leid ut fra Lørenskog til Manglerud-Star sier til VG at han tjener 250 000 kroner.

Lars Haugen Cristobal Huet

Lars Haugen vant keeperduellen mot Cristobal Huet.

Foto: Scanpix

Effektive Norge

Mye av hemmeligheten bak den norske suksessen i dette mesterskapet har vært effektiviteten til de norske spillerne. Mens de tidligere har slitt med å sette målsjansene de har spilt seg til, har man de siste par årene sett en klar forbedring på det området.

Les også: Thoresen: - Det er jo en uttelling på hvert femte skudd

Norge hadde en suveren ledelsen på statistikken for effektivitet før kampen mot Frankrike, og de viste også at de ville beholde den plassen etter mandagens kamp.

Først viste Per-Åge Skrøder hockeymagi da han kom alene med keeper. Han fintet den franske målvakten til en side for så å legge pucken i nett-taket på den andre siden. 26 sekunder seinere økte Marius Holtet mens Frankrike hadde en avventede utvisning og Norge spilte seks mot fem.

Per-Age Skrøder

Per-Åge Skrøder setter inn 1-0 bak Huet.

Foto: Petr David Josek / Ap

Holtet økte til 3-1 for Norge da han tok med seg pucken fra egen sone, fintet borte en motspiller og dro ut keepere før han satte pucken iskaldt in mål. Färjestad-spilleren viste virkelig scoringsteft i kampen og satte inn både 4-2- og 5-2-scoringene.

- Det er den beste VM-innsatsen noen sinne. Det er helt utrolig at vi er i kvarten. Vi har vært der en gang før, men da vant vi bare en kamp. Denne gang har vi gjort alt selv fra dag en, sier Norges lagleder Petter Salsten til NRK.

Slo verdensmesterne i fjor

Senere mandag overrasket Sveits ved å slå USA 5-3. Dermed møter Norge enten Tyskland eller Finland i kvartfinalen.

- Det er helt utrolig. Vi ble forhåndsdømt og så går vi til kvartfinale, det er utrolig deilig. Vi går ikke dit på grunn av flaks, men på grunn av at vi spiller kjempebra, sa Marius Holtet videre.

Norge slipper å møte verdensmesterne Tsjekkia i kvartfinalen, slik ting tydet på tidligere mandag.

- Vi styrer helst unna Tsjekkia, men vi får ta den motstanderen vi får. Denne turneringen har vist at alt er mulig, sier Roy Johansen.

Les også: Norge slo Tsjekkia for første gang

Hvordan går det med Norge i kvartfinalen? Diskuter!

Sportsnyheter

City

City beklager angrep på Villa-keeper etter ligaseieren

Da Manchester City-supporterne stormet banen etter å ha sikret serietittelen, ble Robin Olsen overfalt, ifølge klubben. Ligamesterne beklager hendelsen.

Siste nytt

 • Dixon satte fartsrekord

  Scott Dixon sikret beste startposisjon i billøpsklassikeren Indianapolis 500 med den raskeste kvalifiseringstid noen gang, melder NTB.

  Dixon hadde snittfart på 376,580 km/t over fire runder på ovalbanen, og så fort har ingen kjørt i kampen om «pole position». Newzealenderen sikret beste startposisjon i løpet for femte gang.

  b0aoGmk3LDc
  Foto: Michael Conroy / AP
 • Hovland langt bak

  Viktor Hovland var i favorittsjiktet før det amerikanske PGA-mesterskapet, men endte på delt 41.-plass. Hovland fikk mye motgang også på avslutningsrunden i det amerikanske PGA-mesterskapet, blant annet med hattrick i bogeyer, melder NTB.

  Justin Thomas vant etter omspill mot Will Zalatoris.

  HiIQe_eLQg0
  Foto: Orlando Ramirez / Reuters
 • Frisk Sørloth tross tap

  Alexander Sørloth herjet med Atlético Madrid-forsvaret i en omgang, men fikk ikke uttelling. Real Sociedad måtte tåle 1-2-tap i sesongens siste kamp.

  Hjemmelaget var klart best i første omgang og burde ha ledet ved pause. Sørloth serverte Rafinha to kjempesjanser som ble misbrukt. Nordmannen burde også hatt straffespark da han ble felt, men dommeren fikk ikke med seg at han ble sparket på foten.

  Etter sidebytte var det helt andre takter fra Atlético, og Rodrigo de Paul scoret ledermålet med en suser i krysset før Angel Correa skrudde inn 2-0.

  Sørloth ble byttet ut i det 72. minutt og endte med fire seriemål på 33 kamper i leieoppholdet.

  Innbytter Jon Guridi reduserte på overtid i styrtregnet, men Atlético berget seieren.

  LaLiga - Real Sociedad v Atletico Madrid
  Foto: VINCENT WEST / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste