NRK Meny
Normal

- La oss innse det: Dette blir dyrt

Finansminister Kristin Halvorsen la ikke skjul på sin skepsis til et vinter-OL i Tromsø i 2018 da hun for første gang tok imot representantene for Tromsø 2018 på sitt kontor i formiddag.

Finansminister Kristin Halvorsen
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Temaene som opptok finansministeren, var først og fremst tall og miljø.

Se: Må overbevise finansministeren

Daglig leder Bjørge Stensbøl, styreleder Petter Jansen, styremedlem Arne Myhrvold og kommunikasjonssjef Roger Ingebrigtsen fikk en knapp halvtime med Kristin Halvorsen der statsråden forklarte viktigheten av å ha kvalitetsikret Tromsø-budsjettet.

Les også: - Kristin må overbevises

Og hun fortalte Tromsø at Finansdepartementet er Tromsøs beste venn.

- En luftig søknad uten kvalitetssikring er en dårlig søknad som ikke kommer til å overbevise. Uansett blir dette dyrt. Og i tillegg kommer det store utfordringer på miljøsida.

Ingen tidsgaranti

Tromsø 2018 har søkt om statsgaranti på 16,3 milliarder kroner, hvorav 9,3 er rene statlige midler. Finansdepartementet sender nå Tromsøs budsjett til Norske Veritas som skal kvalitetssikre tallene. Så blir det jevnlige møter med Tromsøs representanter og de ulike departementene resten av våren og sommeren.

I Tromsø 2018 har man lenge understreket viktigheten av at innstillingen fra Regjeringen kommer innen september. Da kan Stortinget avgjøre spørsmålet om statsgaranti i høstsesjonen. Dette fikk de ingen garanti for i dagens møte. Halvorsen er mest opptatt av at tallene sjekkes nøye.

Beslutningsgrunnlag

- Det vi kommer frem til er beslutningsgrunnlag for flere politiske partier, sa finansministeren og understreket at hun ikke hadde tatt noe standpunkt i saken. Men hun understreket også det positive.

- Det er en fantastisk landsdel og det er klart at den har vi lyst til å vise frem til flest mulig.

Fornøyd styreleder

Tromsøs styreleder Petter Jansen var svært fornøyd med møtet i Finansdepartementet, og håper på en rask behandling av statsgarantien.

- Vi har vridd og vrengt på budsjettet vårt og føler oss godt forberedt på den kommende dialogen med Finansdepartementet.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal