- La oss innse det: Dette blir dyrt

Finansminister Kristin Halvorsen la ikke skjul på sin skepsis til et vinter-OL i Tromsø i 2018 da hun for første gang tok imot representantene for Tromsø 2018 på sitt kontor i formiddag.

Finansminister Kristin Halvorsen
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Temaene som opptok finansministeren, var først og fremst tall og miljø.

Se: Må overbevise finansministeren

Daglig leder Bjørge Stensbøl, styreleder Petter Jansen, styremedlem Arne Myhrvold og kommunikasjonssjef Roger Ingebrigtsen fikk en knapp halvtime med Kristin Halvorsen der statsråden forklarte viktigheten av å ha kvalitetsikret Tromsø-budsjettet.

Les også: - Kristin må overbevises

Og hun fortalte Tromsø at Finansdepartementet er Tromsøs beste venn.

- En luftig søknad uten kvalitetssikring er en dårlig søknad som ikke kommer til å overbevise. Uansett blir dette dyrt. Og i tillegg kommer det store utfordringer på miljøsida.

Ingen tidsgaranti

Tromsø 2018 har søkt om statsgaranti på 16,3 milliarder kroner, hvorav 9,3 er rene statlige midler. Finansdepartementet sender nå Tromsøs budsjett til Norske Veritas som skal kvalitetssikre tallene. Så blir det jevnlige møter med Tromsøs representanter og de ulike departementene resten av våren og sommeren.

I Tromsø 2018 har man lenge understreket viktigheten av at innstillingen fra Regjeringen kommer innen september. Da kan Stortinget avgjøre spørsmålet om statsgaranti i høstsesjonen. Dette fikk de ingen garanti for i dagens møte. Halvorsen er mest opptatt av at tallene sjekkes nøye.

Beslutningsgrunnlag

- Det vi kommer frem til er beslutningsgrunnlag for flere politiske partier, sa finansministeren og understreket at hun ikke hadde tatt noe standpunkt i saken. Men hun understreket også det positive.

- Det er en fantastisk landsdel og det er klart at den har vi lyst til å vise frem til flest mulig.

Fornøyd styreleder

Tromsøs styreleder Petter Jansen var svært fornøyd med møtet i Finansdepartementet, og håper på en rask behandling av statsgarantien.

- Vi har vridd og vrengt på budsjettet vårt og føler oss godt forberedt på den kommende dialogen med Finansdepartementet.

Siste nytt

  • Halden kriget seg til cupfinale

    Halden snøt ØIF Arendal for cupfinalebillett i håndball da de tirsdag kveld gikk opp i ledelsen og vant 27-26 i kampens siste sekund. Det andre cupfinalelaget blir vinneren av onsdagens semifinale mellom Elverum og Bækkelaget.

  • Thorsnes signerte for LSK

    Ifølge RB har Elise Thorsnes (30) blitt enig med LSK Kvinner om en ettårskontrakt. Veteranen kommer fra spill i amerikanske Utah Royals og oppgir at kjemien med landslagskollega Guro Reiten var en viktig årsak til klubbytte.

    VM kvalifisering fotball damer Norge - Slovakia (6-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal