NRK Meny

- Fotball-VM må forskyve vinter-OL

– Vinter-OL 2022 bør vike plass for fotball-VM i Qatar, sier Umberto Gandini til BBC. Han er lederen for organisasjonen av fotballklubbene i Europa.

Qatar-VM kan ikke spilles om sommeren fordi det er for varmt i landet. Derfor må det flyttes, og Gandini mener det bør flyttes til januar/februar for å gjøre minst skade for de europeiske ligaene.

Men da er det vinter-OL i Kina eller Kasakhstan, og IOC har krevd at fotball-VM ikke kommer i konflikt med det.

FIFA skal komme med en abefaling i november om hvordan man skal løse kalender-floken. En endelig avgjørelse skal tas neste år.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund