NRK Meny

- Fotball-VM må forskyve vinter-OL

– Vinter-OL 2022 bør vike plass for fotball-VM i Qatar, sier Umberto Gandini til BBC. Han er lederen for organisasjonen av fotballklubbene i Europa.

Qatar-VM kan ikke spilles om sommeren fordi det er for varmt i landet. Derfor må det flyttes, og Gandini mener det bør flyttes til januar/februar for å gjøre minst skade for de europeiske ligaene.

Men da er det vinter-OL i Kina eller Kasakhstan, og IOC har krevd at fotball-VM ikke kommer i konflikt med det.

FIFA skal komme med en abefaling i november om hvordan man skal løse kalender-floken. En endelig avgjørelse skal tas neste år.

Siste nytt

 • NFF har berammet NM-kvartfinalene

  Norges Fotballforbund har berammet de fire kvartfinalene i fotball-NM for menn. 26. september spilles Start - Bodø/Glimt og Rosenborg - Vålerenga. Dagen etter spiller Lillestrøm - Bryne og Haugesund - Strømsgodset.

  Cupfinalen 2017: Lillestrøm - Sarpsborg (3-2)
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Kvist-retur i VM ikke utelukket

  Den danske landslagsspilleren William Kvist måtte ut med brukne ribben og en punktert lunge i Danmarks kamp mot Peru. Selv utelukker han ikke en VM-retur. – Jeg er i bedring, og det er bra, sier midtbanespilleren på sin Facebook-side, ifølge NTB.

  SOCCER-WORLDCUP-PER-DNK/
  Foto: RICARDO MORAES / Reuters
 • Nesten hele Island så VM-åpningen

  99,6 prosent av alle islendinger som så på TV, fikk med seg hjemlandets 1-1-kamp mot Argentina i fotball-VM torsdag. Det er Islands fotballforbund som har hentet inn utrolige tallene, melder NTB.

  ICELAND-FBL-WC-2018-FEATURE
  Foto: HALLDOR KOLBEINS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Belgia - Panama
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
Best i verden: Tidenes fotball-VM