NRK Meny
Normal

- De setter det høyere enn VM

Thor Hushovd er usikker foran vårens største mål, Paris-Roubaix. Men gleder seg til løpet mange i sykkelmiljøet setter høyere enn VM.

Thor Hushovd før Paris-Roubaix
Foto: MICHEL SPINGLER / AP

Et av Thor Hushovds største ønsker som syklist er å vinne Paris-Roubaix. Søndagens brosteinklassiker over 260 kilometer er en styrkeprøve av de sjeldne. Løpet blir alltid preget av velt og punkteringer på de smale veiene.

- Det her er for mange i sykkelmiljøet, spesielt franskmenn og belgiere, noe av det største. Det er et spesielt og vanvittig hardt løp. Det er derfor folk setter dette høyere enn for eksempel VM. Jeg har ekstremt lyst til å vinne det her løpet, men jeg har ekstremt lyst til å vinne VM også, ler Hushovd.

Glad i brostein

Til sammen skal rytterne over 29 ulike brosteinstrekninger på til sammen 52,7 kilometer. Det er gjerne på de siste av disse partiene at løpet blir avgjort.

- Jeg stiller til start litt usikker. Det skyldes flere ting. Det har liksom ikke fungert helt på grunn av sykdom. Så jeg har bare lyst til å ha det gøy, og prøve å henge med de beste så lenge som mulig. Så får vi bare se, enkelt og greit, sier Hushovd til NRK.

Mageproblemene han fikk rett i forkant av Milan-San Remo for noen uker siden har utsatt storformen, og han er ikke sikker på at han har klart å finne den fram i tide. Men formen har vært stigende den siste uka og Hushovd er glad i brostein.

- Jeg er stor og kraftig til å være sykkelrytter og da får man en bedre trøkk over steinene. Man glir liksom lettere over da og det favoriserer oss som er kraftige. Vi som sliter i fjella, vi går lett her, gliser Hushovd, som har taktikken klar.


- Jeg ønsker å ligge blant de 5-10 fremste underveis, det er det optimale. Planen er å ligge der lengst mulig og så eventuelt ta de på slutten, forteller Hushovd.

Siste nytt

 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Ruud videre etter snuoperasjon

  Casper Ruud fikk en drømmestart på ATP-turneringen Swedish Open. 19-åringen gikk til 2.-runde i Sverige med 6-7, 6-4, 6-0 mot spanske Jaime Munar.

  Munar, som er nr 90 på verdensrankingen, kjempet seg til 7-6 i første sett, men Ruud – nr 147 – slo kraftig tilbake.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP
 • Odd-venstreback klar for Brann

  Odds venstreback, Thomas Grøgaard, har skrevet under for serieleder Brann. 24-åringen slutter seg til bergenserne fra januar 2019.

  Det bekrefter Brann på sine nettsider.

  Grøgaard gjennomførte den medisinske testen mandag, og har signert en toårskontrakt med Brann.

  Thomas Grøgaard
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal