NRK Meny
Normal

- De setter det høyere enn VM

Thor Hushovd er usikker foran vårens største mål, Paris-Roubaix. Men gleder seg til løpet mange i sykkelmiljøet setter høyere enn VM.

Thor Hushovd før Paris-Roubaix
Foto: MICHEL SPINGLER / AP

Et av Thor Hushovds største ønsker som syklist er å vinne Paris-Roubaix. Søndagens brosteinklassiker over 260 kilometer er en styrkeprøve av de sjeldne. Løpet blir alltid preget av velt og punkteringer på de smale veiene.

- Det her er for mange i sykkelmiljøet, spesielt franskmenn og belgiere, noe av det største. Det er et spesielt og vanvittig hardt løp. Det er derfor folk setter dette høyere enn for eksempel VM. Jeg har ekstremt lyst til å vinne det her løpet, men jeg har ekstremt lyst til å vinne VM også, ler Hushovd.

Glad i brostein

Til sammen skal rytterne over 29 ulike brosteinstrekninger på til sammen 52,7 kilometer. Det er gjerne på de siste av disse partiene at løpet blir avgjort.

- Jeg stiller til start litt usikker. Det skyldes flere ting. Det har liksom ikke fungert helt på grunn av sykdom. Så jeg har bare lyst til å ha det gøy, og prøve å henge med de beste så lenge som mulig. Så får vi bare se, enkelt og greit, sier Hushovd til NRK.

Mageproblemene han fikk rett i forkant av Milan-San Remo for noen uker siden har utsatt storformen, og han er ikke sikker på at han har klart å finne den fram i tide. Men formen har vært stigende den siste uka og Hushovd er glad i brostein.

- Jeg er stor og kraftig til å være sykkelrytter og da får man en bedre trøkk over steinene. Man glir liksom lettere over da og det favoriserer oss som er kraftige. Vi som sliter i fjella, vi går lett her, gliser Hushovd, som har taktikken klar.


- Jeg ønsker å ligge blant de 5-10 fremste underveis, det er det optimale. Planen er å ligge der lengst mulig og så eventuelt ta de på slutten, forteller Hushovd.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal