NRK Meny
Normal

- Bøkko må gamble på ett løp

- Det er bedre om Håvard Bøkko klarer å slå Sven Kramer en gang i løpet av sesongen, enn at han blir en sterk toer i samtlige løp, sier Ådne Søndrål.

Håvard Bøkko ble nummer to i allround-VM
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

I går slo nederlenderen Bøkko i verdenscup-åpningen på 5000 meter i Berlin på tiden 6.15,73, mens Bøkko gikk inn til en andreplass på 6.20,03.

Les: Kramer knuste Bøkko

- Må spisse formen

Ådne Søndrål

Ådne Søndrål mener Bøkko bør satse på å vinne ett løp.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Til tross for at landslagstrener Peter Mueller var godt fornøyd med Bøkkos innsats, mener tidligere OL-mester Ådne Søndrål at Bøkko våge en annen taktikk.

- Det kan se ut som om Kramer er akkurat så mye bedre som i fjor. Men jeg tror Håvard kommer til å slå Kramer i løpet av sesongen, i hvert fall hvis han våger å spisse formen mer, sier Søndrål til VG.

Vinne ett løp

- Han må våge å gamble på å nå toppformen på ett løp. Det er bedre om Håvard Bøkko klarer å slå Sven Kramer en gang i løpet av sesongen, enn at han blir en sterk toer i samtlige løp, er Søndråls filosofi.

Siste nytt

 • Koepka vant US Open

  Amerikanske Brooks Koepka ble søndag den sjuende spilleren til å vinne golfturneringen US Open to år på rad. Koepka slo britiske Tommy Fleetwood med ett slag. Amerikaneren avsluttet med en 68-runde. Amerikanske Dustin Johnson tok 3.-plassen.

 • Topptrioen vann i 1. div.

  Alle fire topplaga vann i 1. divisjon søndag, og AaFK leier med fire poeng på Sogndal og Mjøndalen. I botnen passerte Florø Strømmen.

  Resultat: HamKam - Sogndal 1-3, Florø - Jerv 3-2, Levanger - Mjøndalen 0-4, Notodden - Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf - Aalesund 1-2, Strømmen - Tromsdalen 1-3, Åsane - Ull/Kisa 1-5.

 • Svenskene beskyldt for spionasje

  En svensk trener ble kastet ut av stadion da han fulgte Sør-Korea under deres VM-treningsleir i Østerrike. Nå beskyldes Sverige for urent spill og spionasje.

  Den svenske landslagssjefen Janne Andersson sier at en i trenerapparatet skulle følge sørkoreanernes trening, men at han ikke var klar over at treningen var lukket.

  – Treneren forlot stadion da han ble bedt om å gå, men fulgte treningen fra litt lenger distanse, sier svensken, ifølge AP.

  Janne Andersson
  Foto: Dimitar Dilkoff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag