Vipers klare for semifinale i mesterligaen

Etter helgens to kamper mot russiske Rostov-Don, er det nå klart at Vipers Kristiansand går videre i mesterligaen.

Nora Mørk

En strålende fornøyd Nora Mørk etter helgens sammenlagtseier mot russiske Rostov-Don.

– Det var fantastisk deilig å komme til final-four, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

I helgen møtte Vipers det russiske laget Rostov-Don i to kvartfinalekamper i mesterligaen.

Med én kamp som sto til seier og én som endte uavgjort, er det nå klart at laget fra Kristiansand går videre til sluttspillet.

Gjekstad sier dagens kamp handlet om å ta med seg sammenlagtseieren.

– Det synes jeg vi gjorde veldig bra. Vi fikk en kanonstart med mange fine redninger av Katrine Lunde.

Vipers åpnet med en tirade mot russerne. Etter 11 minutter ledet de 7-1, men motstanderlaget tok innpå. Til pause hadde ledelsen skrumpet inn til ett mål.

Kampen endte uavgjort, med 23 mål til begge lag. Men det var mer enn nok til at Vipers vant sammenlagt.

Katrine Lunde

Katrine Lunde får skryt av trener Ole Gustav Gjekstad etter helgens to kamper mot Rostov-Don. Bildet er fra lørdagens kamp.

Imponerende seier lørdag

For i første kamp lørdag, slo Vipers til med en imponerende seier over det russiske storlaget.

Nora Mørk, som hadde vært ute i nesten to måneder på grunn av kneproblemer, spilte en solid kamp. Heidi Løke var også tilbake på laget etter neseproblemene.

Vipers virket ustoppelige i det som ble betraktet som hjemmekamp.

Kampen endte 34-27, noe som ga Vipers er godt utgangspunkt for returkampen søndag.

85cjO3wugGg

Heidi Løke, Marta Tomac og Emilie Hegh Arntzen etter først kvartfinale mot Rostov-Don.

– Mange har utmerket seg

Trener Gjekstad sier det er veldig sterkt å slå et topplag som Rostov-Don på bortebane.

– Vi er veldig fornøyd med den prestasjonen, sier han.

Han skryter av innsatsen til spillerne og sier at det er mange som har utmerket seg i disse to kampene.

– Mange har levert på et bra nivå og jobbet hardt for dette.

Han nevner spesielt Katrine Lunde.

Begge kampene ble spilt i Russland på grunn av koronarestriksjoner i Norge.

I sluttspillet

Nå er Vipers blant de fire lagene som skal være med i sluttspillet i Budapest.

Kampene skal spilles i slutten av mai. Tirsdag er det trekning, som vil avgjøre hvilke lag som skal møtes til semifinale.

De andre lagene som til nå er klare for i sluttspillet er ungarske Gyõr og franske Brest Bretagne.