NRK Meny
Normal

Ville stenge nærbutikk i tre uker

På Vegårshei har ikke reaksjonene latt vente på seg etter forslaget om å stenge nærbutikken i tre uker i vinter. – Helt uforsvarlig, mener kunder. Nå blir stengingen utsatt.

På Vegårshei har de vært oppgitte fordi nærbutikken skulle stenge i tre uker i vinter. Butikken skal skifte kjede og bygge om, og nærmeste butikk er nesten to mil unna.

SE VIDEO: Reaksjonene fra innbyggerne i Vegårshei lot ikke vente på seg da det ble klart at nærbutikken skulle holdes stengt i tre uker i viner.

Ingebjørg Torstveit

– UFORSVARLIG: Ingebjørg Torstveit er en av de 2000 innbyggerne på Vegårshei som har reagert på forslaget om å stenge matbutikken i tre uker.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK
Ville stenge butikk i tre uker

IKKE LETT: For Ingebjørg Torstveit hadde det vært svært vanskelig dersom butikken på Vegårshei ble stengt i viner.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

Spar-butikken i den lille bygda i Aust-Agder skal skifte kjede og bygge om. Norgesgruppen ville stenge butikken i tre uker fra 19. februar.

Nærmeste matbutikk ligger nesten to mil unna.

En av dem som har reagert kraftig på stengingen er innbygger Ingebjørg Torstveit.

– Går ikke an

– Det er uforsvarlig å stenge butikken i tre uker. Det er ikke like lett for alle å komme seg til nærmeste butikk som da er to mil unna, sier Torstveit.

Også ordføreren i den lille bygda har engasjert seg i saken.

– Kommunen har for så vidt ingenting med den private forretningsdriften å gjøre, men dette handler om noe mer. Det går ikke an å stenge en butikk i en kommune som Vegårshei i over tre uker. Alle reagerer på dette, sier ordfører Kjetil Torp til NRK.

Utsetter stengingen til våren

Alle reaksjonene har imidlertid ført til at Norgesgruppen utsetter stengingen.

Kort tid etter at NRK var i kontakt med de har de bestemt seg for å utsette kjedebyttet til våren. De sier også at de vil prøve å holde butikken stengt i en kortere periode enn tre uker.

Spar Vegårshei

STENGES TIL VÅREN: Spar-butikken på Vegårshei skal skifte kjede. Det innebærer at butikken må holde stengt i en lengre periode. Etter mange reaksjonen utsettes stengingen til våren.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK