Vil ha søndagsåpent i Risør

Handelsstanden i Risør vil ha muligheten til ha søndagsåpent i sommerhalvåret. Derfor ønsker butikkene at Risør skal godkjennes som typisk turisted.

eldre dame foran butikkvindu
Foto: Espen Bierud / NRK

Risør Handelsstandsforening ønsker at forretningene i sentrum, Søndeled og Hopestrand skal få anledning til å holde åpent på søndager og helligdager i perioden 1. mai - 1. september.

Bakgrunnen for ønsket er at Fylkesmannen i Telemark har endret forskriftene for Kragerøs butikker som holder til å det som defineres som typiske turistedsteder.

Strengt regelverk

Ifølge Aust Agder Blad er det likevel ikke noe opplagt ønske handelsstanden i Risør ønsker å få til. Regelverket for å få unntak fra loven om helligdagsfred er nemlig tolket relativt strengt tidligere.

Gjeving i Tvedestrand og Hovden i Bykle har fått godkjent-stempel som typiske turiststeder, mens Valle sentrum og Lillesand sentrum ikke fikk lov å komme inn under en slik definisjon.

Ber politikerne om hjelp

Risør Handelsstandsforening har bedt kommunen søke om en slik godkjenning hos Fylkesmannen i Aust-Agder. Førstkommende tirsdag skal saken opp til politisk behandling i formannskapet i Risør. Rådmannen støtter handelsstanden.

I sitt forslag til politikerne skriver rådmannen at Risør kommune bør søke fylkesmannen om å få godkjent Risør sentrum, Søndeled og Hopestrand som typiske turiststeder i sommerhalvåret.