NRK Meny
Normal

Vil ha internasjonalt idrettsstevne for ungdom til Kristiansand

Kristiansand idrettsråd har planer om å arrangere et av Norges største idrettsarrangement for ungdom i Kristiansand.

Ungdoms OL i Beijing

Henrik Christiansen svømte inn til bronse på 400 meter fri under ungdoms-OL i Kina sist helg. På arrangementet deltok også Sofie Reisænen fra Kristiansand (t.v). Her er hun sammen med Beda Leirvåg og Elise Næss Olsen.

Foto: Hanne Staff / NTB scanpix

– Vi ønsker å lage et stort internasjonalt arrangement for ungdommer hvor det skal konkurreres i flere idretter, sier daglig leder for idrettsrådet i byen, Geir Thorstensen til NRK.

– Litt som OL?

– Ja, litt som OL. Ikke på samme nivå, selvfølgelig, men med tanke på fellesskapet og at det skal konkurreres i flere idretter kan det sammenlignes, sier han.

Han vil også invitere utøvere fra det andre nordiske landene.

Vil ha et allsidig idrettsarrangement

Nå har idrettsrådet sendt brev til Kristiansand kommune der de lufter ideen og får høre om kommunen vil være med på spleiselaget.

Når det kommer til anleggene som kan bli brukt, mener Thorstensen, kommunen har det som trengs.

I løpet av de siste årene har det blitt bygget opp mange nye idrettsanlegg i byen. Alt fra ishallen på Idda til svømmeanlegget Aquarama.

– Det har kommet mange fine idrettsanlegg den siste tiden, men de står tomme om sommeren. Vi ønsker å benytte anleggene til arrangementet. Derfor håper vi kommunen kan stille disse til disposisjon, sier Thorstensen.

Skal ikke ødelegge for andre arrangementer

Men arrangementet som ennå er i støpeskjeen, blir på ingen måte det eneste store arrangementet for barn og ungdommer om sommeren i Kristiansand.

I flere år har store fotball- og håndballcuper lokket til seg tusenvis av barn og ungdommer.

– Vi ønsker ikke å ødelegge for de andre idrettsarrangementene, men vi ønsker å komme i tillegg slik at vi får inn mer inntekter til idretten i Kristiansand, sier Thorstensen.

– Vi skremmes ikke av store visjoner

Ordføreren i Kristiansand Arvid Grundekjøn sier til NRK at han synes arrangementsplanene høres spennende ut.

Nå ser han frem til å møte initiativtakerne for å høre mer om ideen.

– Vi skal møte dem med positive holdninger og åpne ører. Det skal bli interessant å ta dette litt videre. Jeg liker at noen tør å tenke stort. Det skaper entusiasme og en fin energi, sier han.

– Vi skremmes ikke av store visjoner, tvert imot, sier høyreordføreren som nå gleder seg til å høre mer om planene.