Vil endre eiendomsskatten

KrF håper på flertall i Kristiansand for å forandre på eiendomsskatten.

Eiendomsskatt

Skatten bør bestemmes ut fra størrelsen på boligen, mener KrF.

Foto: Sinar 2

Jørgen Kristiansen

Jørgen Kristiansen

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Kristelig Folkeparti håper å få med seg flertallet av politikerne i Kristiansand bystyre på en omlegging av eiendomsskatten til lik kvadratmeterpris.

Slik skatten regnes ut i dag - slår det urettferdig ut, mener partiets gruppeleder, Jørgen Kristiansen.

- Det er utrolig urettferdig. På to boliger som er like mye verd - så er det noen som betaler 1 400 kroner mens andre betaler 3 400 kroner, sier Kristiansen.

Eiendomsskatten øker

KrF's gruppeleder Jørgen Kristiansen har snekret budsjettforslag i helgen. I dag legger han det frem i kommunalutvalget, og håper Høyre og Arbeiderpartiet godtar hovedlinjene i hans modell for omtaksering og omlegging av eiendomsskatten. Der alle betaler etter hvor mange kradratmeter boligen er på.

Rådmannen har i sitt budsjettforslag foreslått enda høyere eiendomsskatt i Kristiansand . KrF vil ta inn 27 millioner mindre enn i rådmannens forslag, men likevel øke noe.

- Det ligger en økning her, men vi prøver å redusere det mest mulig i forhold til rådmannens opplegg. Vi ønsker at folk skal betale eiendomsskatt per kvdratmeter på sin bolig, sier Kristiansen.

Kommunal kontantstøtte

Hans parti vil sikre budsjettbalanse bl.a. ved ikke å øke innskuddet i fond med 30 millioner kroner. I tillegg vil partiet flytte penger i skolen fra frukt og grønt til gymnastikk.

Men hjertesaken, kontantstøtten, vil KrF at også kommunen skal bidra til. Partiet vil ha en egen kommunal kontantstøtte på tusen kroner per barn.


Siste nytt fra NRK Sørlandet

Her trenger du ikke betale for tøy

Her trenger du ikke betale for tøy