Vil endre eiendomsskatten

KrF håper på flertall i Kristiansand for å forandre på eiendomsskatten.

Eiendomsskatt

Skatten bør bestemmes ut fra størrelsen på boligen, mener KrF.

Foto: Sinar 2

Jørgen Kristiansen

Jørgen Kristiansen

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Kristelig Folkeparti håper å få med seg flertallet av politikerne i Kristiansand bystyre på en omlegging av eiendomsskatten til lik kvadratmeterpris.

Slik skatten regnes ut i dag - slår det urettferdig ut, mener partiets gruppeleder, Jørgen Kristiansen.

- Det er utrolig urettferdig. På to boliger som er like mye verd - så er det noen som betaler 1 400 kroner mens andre betaler 3 400 kroner, sier Kristiansen.

Eiendomsskatten øker

KrF's gruppeleder Jørgen Kristiansen har snekret budsjettforslag i helgen. I dag legger han det frem i kommunalutvalget, og håper Høyre og Arbeiderpartiet godtar hovedlinjene i hans modell for omtaksering og omlegging av eiendomsskatten. Der alle betaler etter hvor mange kradratmeter boligen er på.

Rådmannen har i sitt budsjettforslag foreslått enda høyere eiendomsskatt i Kristiansand . KrF vil ta inn 27 millioner mindre enn i rådmannens forslag, men likevel øke noe.

- Det ligger en økning her, men vi prøver å redusere det mest mulig i forhold til rådmannens opplegg. Vi ønsker at folk skal betale eiendomsskatt per kvdratmeter på sin bolig, sier Kristiansen.

Kommunal kontantstøtte

Hans parti vil sikre budsjettbalanse bl.a. ved ikke å øke innskuddet i fond med 30 millioner kroner. I tillegg vil partiet flytte penger i skolen fra frukt og grønt til gymnastikk.

Men hjertesaken, kontantstøtten, vil KrF at også kommunen skal bidra til. Partiet vil ha en egen kommunal kontantstøtte på tusen kroner per barn.