Hopp til innhold

Statens helsetilsyn vurderer gransking etter knivstikkingen på Sørlandssenteret

Sørlandet sykehus har varslet Statens helsetilsyn etter knivstikkingen på Sørlandssenteret i Kristiansand, onsdag ettermiddag.

Stengt etter knivstikking

Coop OBS ble stengt like etter hendelsen og holdt stengt dagen etter.

Foto: Tom-Richard Hanssen Olsen / NRK

Den 15 år gamle jenta som er siktet for drap og drapsforsøk etter knivstikkingen på Sørlandssenteret i Kristiansand onsdag, er kjent av politi og helsevesenet fra før. Sørlandet sykehus har derfor varslet Statens helsetilsyn.

Det blir nå vurdert gransking av hva som har vært gjort for jenta mens hun har vært innunder helsevesenet, i forkant av hendelsen.

Sykehusdirektør, Jan Roger Olsen ved Sørlandet sykehus forteller at hendelsen er veldig beklagelig og påpeker at rutiner vil bli gjennomgått.

Assisterende Fylkeslege i Aust- og Vest-Agder Aud Garmann Askevold bekrefter at Sørlandet sykehus har varslet Statens helsetilsyn om saken.

– Vi har blitt kontaktet av sykehuset om at de har meldt dette til helsetilsynet, med tanke på at det har vært en hendelse som spesialisthelsetjenesten har vært involvert i. Det er det vi hos Fylkesmannen vet om saken så langt, forteller Askevold torsdag ettermiddag.

Sykehuset har etter Helsepersonelloven paragraf 3.3 plikt til å varsle om slike hendelser.

17-åring døde

17 år gamle Marie Skuland fra Kristiansand døde av skadene etter å ha blitt stukket med kniv på Sørlandssenteret, onsdag ettermiddag.

Skuland jobbet som sommervikar på Coop OBS.

Avdøde Marie Skuland som ble knivstukket på Sørlandssenteret

17 år gamle Marie Skuland fra Kristiansand døde av skadene etter å ha blitt stukket med kniv på Sørlandssenteret, onsdag ettermiddag.

Foto: Privat

Mens en 23 år gammel kvinne som var kunde i butikken er overført til Ullevål sykehus. Tilstanden hennes beskrives fremdeles som kritisk skadd, torsdag kveld.

Hendelsesforløpet er foreløpig ukjent og politiet har ikke funnet noen relasjon mellom siktede og ofrene.

Den siktede 15-åringen erkjenner ikke straffskyld i drap og drapsforsøk. Det kom frem i fengslingsmøtet i Kristiansand tingrett torsdag.

Politiet har bedt om to ukes varetektsfengsling med brev- og besøksforbud for den siktede.

– Vi forventer at kjennelsen vil komme i løpet av fredag formiddag, opplyser Agder politidistrikt, torsdag ettermiddag.

Mottok varsel

Den siktede 15-åringen har blant annet vært innom for behandling og vurdering hos Avdeling for barn- og unges psykiske helse (ABUP) på Sørlandet sykehus i forkant av hendelsen.

– Når Statens helsetilsyn blir varslet om en alvorlig hendelse samler de inn opplysninger, og vil i de fleste tilfeller kontakte oss og ha et varslingsvurderings-møte om hvordan vi skal gripe saken videre, sier assisterende Fylkeslege Aud Garmann Askevold.

Det er altså ikke klart om det blir en gransking av saken.

– Det vet vi ikke, det vil bli bestemt når Statens helsetilsyn har tatt en vurdering og involverer oss der det blir behov for det. Vi forventer at vi vil blir involvert, men om det blir en videre gransking det vil bli vurdert da, sier Askevold.

Statens helsetilsyn kan ikke kommentere saken før de har gått gjennom den. Det opplyste kommunikasjonsdirektør i Statens helsetilsyn Nina Vedholm til NRK torsdag ettermiddag.

– Vi har mottatt et varsel, men det er for tidlig å kommentere det, sa Vedholm.

null
Spiller nå
Kongeparet kom til Arendal 00:42
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 04 0,96 kr
Dyrest kl. 08 1,31 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,4 kr 25 min.
  • Dusje 4 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,5 kr En vask
  • Varmeovn 1 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Apr 2023 – apr 2024
    + 6,8 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %