Hopp til innhold
Blomster utenfor Coop OBS Sørlandssenteret redigert
Foto: Kristine Sterud / NRK

Knivdrap på Sørlandssenteret

Oppsummert

En nå 16 år gammel jente ble dømt til 11 års fengsel for drap og drapsforsøk på Sørlandssenteret i fjor. Aktor mener hun planla drapet. Jenta anket dommen, fordi hun sier det ikke var meningen å drepe, og at hun dermed ikke skal dømmes for drap.

 • Frykter gjentakelse

  Gro Kvammen, tante til Marie Skuland, sier til TV2 at hun frykter 17-åringen vil gjenta voldshandlingene. – Jenta har en alvorlig diagnose som krever behandling, sier hun. Forsvarer Klem derimot er glad for at det ikke ble en forvaringsdom.

  Knivstikking, Sørlandssenteret
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Krevende tid for familien

  I et intervju med TV2 står onkelen og tanten av avdøde Marie Skuland frem og sier de er skuffet over dommen. – Det har vært krevende å sitte i samme sal som tiltalte. Å se bilder, videoer og alt som har kommet frem, sier onkel Frode Røinaas til TV2.

 • – Ikke overrasket over dommen

  Statsadvokat Jan Tallaksen er tilfreds med dommen mot 16-åringen som er dømt for drapet på Sørlandssenteret. Han ba om 11 års fengsel, mens dommen ble 12 år. – Jeg er ikke overrasket over at retten økte straffen. Dommen er i tråd med slik vi presenterte saken i retten.

 • Tiltalte er skuffet over resultatet

  Forsvarsadvokat Hege Aarli Klem forteller at den tiltalte ikke har sagt mye etter dommen. De har heller ikke diskutert om de vil anke saken. – Hun er veldig, veldig skuffet over det å ikke bli trodd og få et ekstra års fengsel.

Maria Ursin Ingebrigtsen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no