Hopp til innhold

Tvangs-behandling av narkomane

Nylig fikk "Pitbullen fra Setesdal" en telefon. I dag, torsdag, skal han møte justisministeren på kafe i Kristiansand - og snakke om tvangsbehandling av narkomane

Justisminister Knut Storberget
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

I nesten 30 år har Henry Rosseland fra Evje kjempet utrettelig for å endre behandlingstilbudet for rusmisbrukere.

Rossland, som selv har en narkoman sønn, mener tvangsbehandling er den eneste veien ut av misbruket, men temaet er svært kontroveriselt.

Utallige møter de siste årene med flere fremstående politikere har ikke ført frem.

Men for kort tid siden fikk han plutselig en telefon fra Knut Storberget.

Justisminister Knut Storberget

Storberget skal snakke om tvangsbehandling av narkomane på kafe i Kristiansand

Foto: Erik Johansen, Johansen, Erik / Scanpix

Behandlingstilbudet for dårlig

Det er håp i stemmen til 72 år gamle Henry Rosseland fra Evje. I årevis har han kjempet for å bli hørt av politikerne, for å fremme en lov om tvangsbehandling av narkomane. Selv er han far til en tungt belastet rusmisbruker, og mener dagens behandlingstilbud er alt for dårlig.

Tvangsbehandling av narkomane er et svært kontroversielt tema. De moralske kvalene med å pålegge et annet menneske en behandling mot sin vilje er mange.

"Pitbullen fra Setesdal"

"Pitbullen fra Setesdal" er han blitt kalt på Stortinget, for sin pågåenhet og utholdenhet. Og i løpet av de siste årene har han fått til møter med den ene ministeren etter den andre, UTEN å oppnå det han ønsker. Rosseland forteller han nå er trøtt og sliten etter å i årevis ha kjempet mot systemet, og ikke minst etter en lang og tung kamp på hjemmefronten.

Møtes på kafe

Og Rosseland vet han snakker på vegne av flere. Det er mange nordmenn som opplever hvilket mareritt det kan være å måtte forholde seg til en rusmisbruker i nær familie.

Og hjelpen kan være nær. Da justisminister Knut Storberget plutselig ringte og ville møte ham, ble Rosseland lettet og rørt. I dag skal de to møtes på cafe i Kristiansand for å diskutere tvungen behandling av rusmisbrukere. "Pitbullen fra Setesdal" har sterk tro på at han endelig blir hørt

Vipers i «final4»
Spiller nå
Vipers-fansen ladar opp til finalen 07:47
Neste