Normal

Tror storkontrakt gir Grimstad-opptur

Grimstadordfører Hans Antonsen jubler over at 250 ansatte hos Nymo er sikret jobb de tre neste årene.

Created by InfoDispatcher

Nymo belager seg også på at de må leie inn mer arbeidskraft og få hjelp av underleverandører for å oppfylle forpliktelsene sine i kontrakten med Aibel og Statoil.

Hans Antonsen

Hans Antonsen mener Nymos kontrakt gir optimisme for hele kommunen.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Ordføreren tror kontakten er starten på en ny opptur for kommunen.

– Jeg er veldig imponert og dette tror jeg er starten på en ny opptur for Grimstad. Nymo er i et marked som svinger, men selv når investeringer i bransjen er på vei ned klarer bedriften å hale i land en slik storfisk. De er svært dyktige, sier Antonsen.

Ringvirkninger

Hos Nymo ble kontrakten feiret med kake i dag. Markedsdirektør Einar Ånonsen bekrefter at kontrakten vil få ringvirkninger i regionen.

– Vi kjøper tradisjonelt veldig mye av lokale bedrifter og vil ha mange underleverandører inne. At alle på Nymo har jobb vil også gi gode ringvirkninger, sier Ånonsen.

I tillegg til egne ansatte og underleverandører må bedriften leie inn arbeidskraft.

Topper seg i 2016

Øyvind Riiber Boye, adm dir Nymo

Administrerende direktør Øyvind Riiber Boye sier bedriften vil har behov for både underleverandører og innleid arbeidskraft i tillegg til egne ansatte.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Kontrakten har en verdi på over en halv milliard kroner og innebærer design og bygging av deler av plattformdekket til Johan Sverdrup-plattformen.

– Kontrakten innebærer over 700.000 arbeidstimer totalt sett. Aktiviteten vil være på topp først i 2016. Nå går vi inn i en lang periode med design, deretter blir det stor aktivitet i verkstedet her, sier administrerende direktør, Øyvind Riiber Boye.

I første omgang vil bedriften nå knytte til seg mellom 20 og 30 nye ingeniører.

– Alle smiler

Etter en periode med tynne ordrebøker og fare for permitteringer gir kontrakten trygghet blant de ansatte.

– Nå kan vi slå oss til ro med at vi har arbeid i flere år fremover. Det betyr veldig mye. Alle går og smiler, sier hovedverneombud Carl Petter Launer.