Tre års fengsel for vold med ildrake

Fornærmede tilbrakte 47 døgn på sykehus etter at han ble slått flere ganger med en ildrake av en annen mann.

Kristiansand Tingrett
Foto: Morten Rosenvinge / NRK

Den 65 år gammel mann er dømt til fengsel i tre år og tre måneder. Han erkjente i Kristiansand tingrett straffskyld.

Hendelsen skal ha skjedd i en bolig i Evje og Hornnes. Dømte og fornærmede skal ha gjort arbeid sammen, og lagde senere mat sammen. Både den dømte mannen og den fornærmede hadde drukket alkohol, og fornærmede sier han ikke husker noe etter at de hadde spist sammen.

Ringte ambulansen

Den dømte forklarte i retten at han husker han hadde en ildrake i hånden, at fornærmede lå på bakken og at det var mye blod. Da ringte han etter ambulansen og la fornærmede i stabilt sideleie.

Retten finner det bevist at den dømte flere ganger slo fornærmede med en ildrake, og at de traff han i hodet, brystet og ryggen. Da ambulansepersonell kom til stedet hadde fornærmede store hevelser i ansiktet, og store skader i hodet, ansiktet og øret. Han hadde også merker etter slag på ryggen.

Den skadde ble kjørt til sykehuset i Kristiansand, og senere overført til Oslo universitetssykehus. Til sammen hadde fornærmede 47 døgn på sykehus etter hendelsen. Retten finner det bevist at skadene som fornærmede fikk var livsfarlige og at uten hjelp fra helsepersonell kunne fornærmede dødd.

Må betale erstatning

Retten mener det er formildende at den dømte mannen erkjente straffskyld både i politiavhør og i retten. Retten legger også til at begge de to involverte var svært beruset, og at de ikke husker særlig av hva som skjedde.

Den dømte mannen må i tillegg betale 125.000 kroner i erstatning til ofret.

Det er ikke kjent om dommen ankes.