Tok sin syvende strake NM-tittel: – Dette var deilig

Det var duket for superfinale mellom de to rivalene Vipers og Storhamar i Arendal. Men etter første omgang var spenningen så godt som over.

Vipers ble NM-mestere for syvende gang på rad.

Vipers tok sin syvende strake NM-tittel.

– Det er alltid nerver i starten av slike kamper. Jeg er veldig stolt av å være en del av et sånt lag, for vi hever oss hele tiden.

Det sier Vipers-spiller Marta Tomac etter at de vant 32–23 mot Storhamar i NM-finalen i Sør Amfi i Arendal søndag.

Begge lag imponerte stort i hver sin semifinale lørdag.

Men i finalen var det kun spennende i snaue 17 minutter.

Etter en time-out punkterte kristiansanderne kampen helt, og innkasserte sin syvende strake NM-tittel.

– Dette var deilig. Det er gøy å spille sånne kamper og kjempe om gull, sier Tomac.

– Teller ikke titler

En av Vipers-spillerne som har vært med på samtlige av NM-titlene deres er målvakt Katrine Lunde.

Nå kan det se ut som hun har mistet tellingen på hvor mange titler hun har totalt i karrieren.

– Aner du hvor mange titler du har nå?

– Nei, jeg teller ikke titler, svarer Lunde.

Vipers-keeper Katrine Lunde

Utenom individuelle titler har Katrine Lunde 43 titler i sekken i hennes håndballkarriere.

Høyt tempo i første omgang

Storhamar starter finalen sterkt, og leder an kampen.

Vipers sliter med å tette igjen forsvaret, og Storhamar bryter gjennom.

Også fremover på banen stokker det seg til for kristiansandslaget, som sliter noe med å komme godt i gang med kampen.

Det er høyt tempo i kampen, og høy temperatur i hallen.

Storhamar har en tre måls ledelse når Vipers tar kampens første time-out etter 17 minutter.

Like etterpå er det Vipers som har tatt over ledelsen.

Jana Knedlikova

Vipers punkterte NM-finalen mot Storhamar halvveis i første omgang.

Punkterte kampen

Det er full fart for rosatrøyene frem til pause, og de leder 17–12 ved halv tid.

Inn i andre del av kampen fortsetter Vipers å styre, og klasseforskjellene mellom lagene viser seg.

Finalen er så godt som avgjort noen minutter ut i andre omgang.

Tidligere søndag vant Kristiansand Topphåndball bronsefinalen mot Elverum.

Les mer om det her:

Mikkel Mortensen på KRS i bronsefinalen mot Haslum i Final8

Syvende strake tittel

Tidlig på lørdag slo Vipers Larvik hele 40–24 i semifinalen. Storhamar som slo Sola 33–23.

Storhamar kom seirende ut av sin semifinale med 33–23 mot Sola, og fikk sin revansje for tapet i semifinalen i fjor.

Kristiansandslaget var på forhånd spådd som favoritter til å vinne, og tok sin syvende strake tittel som norgesmestere.