Sensasjonell NM-medalje til tabelljumbo KRS

I eliteserien frykter KRS for å rykke ned, men i norgesmesterskapet reiser de hjem med en bronsemedalje etter en maktdemonstrasjon mot Haslum, søndag ettermiddag.

Mikkel Mortensen på KRS i bronsefinalen mot Haslum i Final8

Mikkel Sandholm Mortensen ble farlig foran mål for KRS i bronsefinalen mot Haslum.

– Det er først og fremst utrolig deilig med en seier. Den har vi lengtet etter lenge.

Det sier toppscorer med ni mål for KRS, Mikkel Sandholm Mortensen, etter seier i bronsefinalen mot Haslum i NM, Final8, søndag ettermiddag.

Kristiansand Topphåndball sjokkerte flere i Sør Amfi da kampen mot Elverum i gårsdagens semifinale i Final8 ble en neglebiter.

Det ble likevel et knepent tap, og den sure bronsefinalen ventet mot Haslum.

Bronsefinalen i dag ble en jevn kamp, men KRS spilte med selvtillit, og inn i de siste minuttene av kampen drar de fra og vinner 36–31.

Mikkel Sandholm Mortensen

Mikkel Sandholm Mortensen syns det var deilig med en seier, og er godt fornøyd med å være toppscorer.

Jevn start

KRS står i fare for å rykke ned fra eliteserien, men i NM har de vist muskler.

I kampens første halvdel er det tett mellom lagene, med gode angrep begge veier.

Målene renner inn for både KRS og Haslum.

Mikkel Sandholm Mortensen og Henrik Øygarden ble skumlest foran mål for KRS i første omgang, med fire mål hver etter 30 minutter.

Og med stillingen 17–17 til pause, ligger alt klart for en spennende andre del.

KRS -Haslum bronsefinale Final8

Det ble en jevn kamp mellom Haslum og KRS, før sistnevnte dro ifra i de siste minuttene av kampen.

I andre omgang fortsetter lagene å legge press på hverandre, men KRS ligger et lite hestehode foran.

Og noen knappe minutter før slutt, er det KRS som styrer kampen og øker ledelsen til Haslum.

De kontrollerer inn til seier og en bronsemedalje.

Dagens store målgrossist blir Mortensen med 9 mål.

– Det betyr selvsagt mye for meg. Og det er viktig å få med seg en medalje hjem, sier Mortensen.

Finale mellom favorittene

KRS ligger nest sist på serietabellen, men har vist styrke i norgesmesterskapet.

Kristiansanderne kunne møte til bronsefinale mot Haslum med styrket selvtillit, etter en meget sterk kamp mot favorittene fra Elverum.

For Elverum ble det nemlig en tett kamp mot KRS, som kun vant med ett mål, mens Haslum tapte med syv mål mot Kolstad.

– Det viktigste i dag var at vi klarte å reise laget og stemningen etter en trøblete sesong, sier Herman Bredal Oftedahl.

Han mener laget i helga klarte å mobilisere mye mer kraft enn det de har gjort tidligere i sesongen.

Klokken 16.30 er det klart for en reprise fra i fjor i herrenes finale mellom Kolstad og Elverum. I fjor var det Kolstad som tok tittelen.

Men før det venter en spennende finale mellom Vipers og Storhamar klokken 14.15. Der er Vipers favoritter til å gå av med seieren.

Lite fikk passer Vipers i semifinalen mot Larvik.