NRK Meny
Normal

Etterlyst togpassasjer tatt med narko på hattehylla

En etterlyst polakk og en nigeriansk kvinne som er utvist av landet, ble natt til lørdag tatt med betydelige mengder narkotika på toget til Stavanger.

Beslag khat

Politiet beslagla 30 kilo khat på toget mellom Oslo og Stavanger, da det stoppet i Kristiansand.

Foto: Politiet

Khat koffert

Slik var khaten pakker i kofferten.

Foto: Politiet

Kofferten som ble funnet på Signatur-toget mellom Oslo og Stavanger var nemlig smekkfull av det narkotiske stoffet Khat. Vekta på politihuset viste 30 kilo.

På hattehylla la det også en bag inneholdene 343 gram marihuana.

Tatt i rutinekontroll

Togstasjon Kristiansand

Politiet gjennomførte en rutinekontroll om bord på toget da de to ble tatt.

Foto: NRK Sørlandet / NRK

Det var klokken 03.50 natt til lørdag at politiet gjennomførte en rutinekontroll på togstasjonen i Kristiansand. I en av kupeene satt det en polsk statsborger (31) og en nigeriansk kvinne (39).

– Politiet fattet mistanke til de to og gjorde derfor nærmere undersøkelser. I bagasjen som lå på hattehylla over polakken ble det funnet 343 gram marihuana. Mannen erkjente oppbevaring av stoffet, forteller Hans Jørgen Bechmann, etterforskningsleder ved uro- og narkotikaavsnittet på Kristiansand politistasjon.

I en koffert som stod plassert i nærheten av de to ble det funnet 30 kilo av det narkotiske stoffet khat.

Utvist og etterlyst

Både kvinnen og mannen ble pågrepet og satt i arrest ved Kristiansand politistasjon. De har opplyst at de har en viss kjennskap til hverandre fra før av. Begge er avhørt av politiet, men ingen av dem erkjenner befatning med khat-beslaget. Det er kun polakken som erkjenner oppbevaring av marihuanaen.

Kvinnen har ifølge Bechmann et utvisningsvedtak på seg fra tidligere og er derfor siktet for brudd på utlendingsloven. I tillegg kan hun bli siktet for narkotikabesittelse dersom politiet klarer å knytte henne til khat-beslaget.

Den 31 år gamle mannen er fra før av etterlyst av politiet for en helerisak i Oslo.

Begge er i Kristiansand tingrett varetektsfengslet i fire uker.