Hopp til innhold

– Sørlandskvinne pågrepet med kokain i Ecuador

Politiet pågrep en kvinne i femtiårene med kokain på en flyplass i Quito i slutten av februar. Kvinnens norske advokat jobbet tirsdag kveld med å komme i kontakt med henne.

Kvinnen er fengslet i Quito i Ecuador

Kvinnen ble pågrepet 28. februar på flyplassen i Quito.

Foto: Google maps

En kvinne i femtiårene ble pågrepet i Ecuador 28. februar med kokain, skriver VG. Ifølge Lindesnes avis er kvinnen fra Lindesnes-regionen.

Advokat Nils Anders Grønås skal bistå kvinnen som ble pågrepet på flyplassen i Quito i februar. Det var kvinnens familie som ba advokaten hjelpe til i saken fra norsk side. Grønås bekrefter overfor NRK at kvinnen er pågrepet i forbindelse med en narkotikasak.

– Siktelsen mot kvinnen er alvorlig i den forstand at hun sitter fremdeles fengslet, sier Grønås til NRK.

Nils Grønås er advokat for kvinnen som er fengslet i Ecuador

Advokat Nils Anders Grønås skal bistå kvinnen fra norsk side.

Foto: Privat

Han vet hva siktelsen går ut på, men ønsker ikke kommentere den nå. Han ønsker heller ikke å si noe om hva slags narkotika det er eller mengden.

Rettsmøte

Kvinnen skal i rettsmøte 18. mars, men den norske advokaten vet ikke hva rettsmøtet vil inneholde.

– Informasjonen jeg får endrer seg fra time til time og jeg kjenner ikke detaljene. Det kan være en rettslig forklaring eller et møte i et ledd av videre fengsling, sier Grønås.

Vil kontakte kvinnen

Tirsdag kveld forsøkte Grønås å komme i kontakt med kvinnen som er fengslet. Han holder også kontakt med den norske ambassaden Chile og konsulatet i Ecuador.

– Jeg håper på å komme i kontakt med henne i kveld, forteller Grønås.

Påtaleleder i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar bekrefter overfor Lindesnes avis at en kvinne fra Agder er pågrepet. Også pressekontakt ved Utenriksdepartementet, Svein Atle Michelsen bekrefter at en nordmann er pågrepet i Ecuador.