Hopp til innhold

– 15 år er lenge som ordfører. Jeg spør meg om det er riktig å stille igjen

Ordfører i Evje og Hornnes kommune Bjørn Ropstad vil fortsette som ordfører, men viker plassen hvis partiet vil ha nye krefter.

Bjørn Ropstad ordfører Evje og Hornnes

Bjørn Ropstad ønsker å fortsette som ordførere. Samtidig er han klar til å vike plassen hvis folket vil han nye koster.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Jeg har lyst til å være med, men 15–16 år er lenge. Derfor er det viktig å kjøre en grundig prosess. Er det riktig å stille igjen? Ja, jeg tenker mye på det, sier 56-åringen til NRK.no.

Den tidligere bankmannen ble valgt til ordfører i Evje og Hornnes kommune i 1999. Siden den tid har den populære ordføreren blitt sittende i stolen.

Ved valget i 2007 var det direkte ordførervalg i kommunen, og Ropstad fikk 634 stemmer, nærmeste konkurrent fikk 197.

Bygda og partiet avgjør

Ropstad sier han ønsker å fortsette som ordfører dersom partiet ønsker det. Men han vil også være sikker på at innbyggerne vil ha ham.

– Bygda må ville det. Jeg trives, og det er spennende utfordringer. Men jeg må ta på alvor at 15 år er lenge, sier han.

– Har du motivasjonsproblemer?

Nei, jeg er motivert i forhold til det jeg holder på med. Jeg tenker slik; er jeg med så er jeg med. Hvis jeg ikke hadde vært motivert for oppgaven, hadde 15 år vært lenge nok. Man må være våken og klar for nye utfordringer, sier Ropstad.

– Avhengig av et sterkt indre Agder

– Det er ikke bare på Sørlandet det skjer, det er vanvittig mye interessant som skjer her i indre agder også, sier Ropstad.

Ordføreren mener hele Sørlandet er avhengig av et sterkt indre Agder og han mener det er gjort mye riktig de siste årene. Han ønsker derfor å stå i jobben og fortsette ordførergjerningen.

– Men jeg er åpen mot partiet. Dersom de ser at vi er bedre tjent med endringer, så er jeg åpen for det og vil støtte endringene fullt ut, sier Ropstad.