Dropper planer om gigantbygg på Hovden

Utbyggerne skrinlegger den omstridte planen om å bygge høyhus på Hovden.

Høyhus på Hovden

Slik kunne høyhuset på Hovden bli seende ut. Nå blir det likevel ikke noe av planene.

Foto: Anders Martinsen

Torsdag har utbyggerne informert ledelsen i Bykle kommune at de endrer planene. Brødrene Reme Gruppen og Andersen Holding vil bygge lavere. Det bekrefter ordfører i Bykle, Jon Rolf Næss, overfor NRK.

200 millioner

Planen var å reise et gigantbygg på 17 etasjer som skulle rage 52 meter over bakken på tomta til høyfjellshotellet.

Jon Rolf Næss foran Høyfjellshotellet

Planene om høyhus på Hovden blir ikke noe av. Ordfører Jon Rolf Næss er glad for at utbyggerne likevel vil bygge, men noe lavere.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Bygget skulle koste rundt 200 millioner kroner og inneholde 50–60 leiligheter. Nå satser de i stedet på å øke med to-tre etasjer, men i flere enheter.

En av begrunnelsene er at dette gir mulighet for en gradvis utbygging. Samtidig forhindrer det at 50–60 leiligheter legges ut i markedet samtid.

Ordfører Jon Rolf Næss var med på møtet torsdag formiddag.

– Vi er veldig interessert i at det skjer noe her. Vi trenger næringsutvikling som gir flere arbeidsplasser og omsetning. Hvis dette er som er det mest fornuftige, heier jeg på det, sier Næss til NRK.

Maks tre-fire etasjer

Utbyggerne skal i møtet ha framlagt flere skisser som viser hvordan byggene kan bli seende ut. Tiden fram mot jul skal brukes til å ferdigstille skissene slik at mer konkrete planer kan legges fram for administrasjonen og politikerne.

Hovdenutbyggere

Dette bildet ble tatt da utbyggerne bak gigantprosjektet på Hovden, Roald Reme og Per Gunnar Andersen, viste fram tegningene av leilighetsbygget.

Foto: Anne Wirsching/NRK Sørlandet

Skissene viser så langt at det kun er snakk om en liten økning i høyden i forhold til de byggene som allerede står på stedet. Det snakk om maksimalt tre-fire etasjer.

Omstridt kjempe

Planene om høyhuset i Bykle skapte stor misnøye hos mange fremtidige naboer. Omkring 100 boenheter som kom til å bli berørte, samlet seg for å hindre utbygging.

Naboene pekte på at de ville miste gode solforhold og utsikt. Mange mente også et høyhus ville resultere i omfattende trafikkproblemer.

Arne Steinar Årtun, som er styreleder i sameiet Hovden Panorama 2 med 26 leiligheter, er fornøyd med at høyhusplanene ikke blir noe av.

– Jeg er kjempeglad. Vi vi ville fått et 17 etasjers bygg rett i front mot bygget vårt. Det ville ødelagt solforhold og tatt utsikt, sier Årtun.