Skremte klovnene til skogs

Tobarnsfar Sigve Egeland fra Kristiansand ble så forbannet etter å ha blitt skremt av to klovner at han jaget dem til skogs.

Skjermdump Klovner
Foto: sjermdump

Facebookinnlegg Sigve Egeland

Sigve Egeland la ut dette innlegget på en gruppe for personer i bydelen på Facebook etter hendelsen.

Foto: Facebook / Skjermdump

Egeland var ute med motorsykkelen i bydelen Randesund i Kristiansand da to personer utkledd som klovner dukket opp midt i veien uten gatelys.

Han klarte så vidt å svinge unna klovnene og var nær ved å havne i grøfta. Da han kikket seg tilbake så han at de var utstyrt med balltrær og at de hadde malt på maskene for å se skumle ut.

– Jeg ble forbannet og tenkte at dette var en fin anledning til å sette dem litt på plass.

– Det kunne gått skikkelig galt

Tobarnsfaren snudde, og kjørte mot de to klovnen. De ble redde og løp hylende med Egeland jaktene bak seg før de forsvant til skogs på en sykkelsti.

– Det hadde vært krise om barna mine hadde blitt utsatt for disse klovnene. De hadde ikke kommet over det med det første.

– Jeg antar at dette var noen tenåringsgutter og at de ikke var noen reell fare, men dette kunne gått skikkelig galt. Jeg holdt jo på å kjøre av veien, sier Egeland.

"Killer Clowns" Eidsvåg i Nesset

Tirsdag kveld tok Aina Innerdal dette bildet av en person i klovnekostymet i Eidsvåg i Nesset.

Foto: PRIVAT / AINA INNERDAL

Klovnehysteri

I løpet av den siste uka har norsk politi fått meldinger om personer i klovnekostymer som skremmer folk i flere byer over hele landet. I noen av sakene har personene vært utstyrt med kniv og andre våpen.

I USA er de såkalte «killer clowns» blitt et fenomen. Personer har sendt trusler via sosiale media, om at de skal angripe skoler og kidnappe barn, men det er ikke kommet bekreftelse på at noen har gjort alvor av truslene.

Norsk politi påpeker at det er straffbart å kle seg ut som klovn og skremme eller true folk. Skremmende og plagsom atferd kan straffes med bot eller fengsel i to år, og ordensforstyrrelser med bot eller fengsel i seks måneder.