Advarer mot «Killer Clowns» aktivitet

Politiet advarer ungdom mot å kle seg ut som «Killer Clowns» og skremme andre slik det skjedde i Eidsvåg i Nesset.

Killer Clown i Eidsvågen

Dette er gutten som skremte Aina Innerdal og søstra ved bensinstasjonen i Eidsvåg i Nesset tirsdag kveld.

Foto: Aina Innerdal / Privat

Tirsdag kveld ble Aina Innerdal og søstra utsatt for en «Killer Clown» ved bensinstasjonen i bygda.

Truende oppførsel

Aina Innerdal forteller til VG at de to var på vei hjem fra Kristiansund da de så en gutt som var utkledd som en klovn. Da de passerte, la han på sprang etter bilen og da de stoppet ved bensinstasjonen i Eidsvåg, stilte han seg opp på hengerfestet på bilen og begynte å gynge den opp og ned.

– Da han tok frem en stor kniv og begynte å vifte foran vinduet, var det ikke moro lenger. Da ringte jeg politiet og spurte hva jeg skulle gjøre, forteller Aina Innerdal til avisa.

Ikke lurt i det hele tatt

Politiførstebetjent Frank Knudtzon i Kristiansund sier fenomenet kommer fra USA der folk har blitt inspirert av Stephen Kings skrekkroman «It» fra 1986. Nå har det kommet til Norge også, og i går fikk han melding om det første eksempelet i Møre og Romsdal. Unge mennesker kler seg ut og skremmer fremmende, mens det hele blir filmet og senere lagt ut på YouTube.

Killer Clown

Her er det en 'Killer Clown' i Bodø som skremmer opp folk

Foto: POLITIET / NTB SCANPIX

– Dette kommer inn under skremmende og plagsom adferd og selv om de ikke bevæpner seg, er det straffbart, sier Knudtzon. Dersom de gjør det, kommer det inn andre straffebestemmelser også, sier politiførstebetjenten. Politiet fraråder enhver fra å gjøre det fordi det kan få treumatsike følger for de som utsettes for det.