- Formen er god, men jeg trenger noen rolige dager

Etter skuffende innsats på søndagens herrestafett i skiskyting, ser Lars Helge Birkeland fra Birkenes nå fremover mot VM.

Lars Helge Birkeland skyter liggende

Det ble to bom for Lars Helge Birkeland under den liggende skytingen på søndagens stafett. Det samme ble det på den stående skytingen.

Foto: NRK

– Jeg hadde dessverre ingen toppdag i dag, sa Birkeland etter søndagens stafett.

Med to bom på liggende og to på stående, ble det tungt for 24-åringen som gikk Norges første etappe i italienske Anterselva.

– Jeg var urolig i kroppen, og merket nok høyden her litt, dessverre. Jeg merket at det var en tung dag, og da måtte jeg presse ekstra i sporet for å henge med, sa Birkeland.

– Da ble jeg fryktelig urolig i skytingen.

Birkeland sendte Alexander Os ut på andre etappe, 46 sekunder bak lederne Russland. Resten av det norske laget klarte ikke å blande seg inn i seierskampen, og Norge endte på 10. plass.

Ser frem mot VM

I februar arrangeres skiskytter VM i Tjekkiske Nove Mesto. Birkeland er ikke offisielt tatt ut, men det er ventet at han får være med.

– Det blir nok noen rolige dager først nå, og så blir det å trene og lade opp så godt som mulig, sier Birkeland om oppkjøringen.

– Hvordan kjennes det nå etter et tøft program for deg, spør skiskytterkommentator Andreas Stabrun Smith.

– Jeg kjente det litt i dag, men jeg tror jeg bare trenger noen rolige dager så tror jeg formen er god, svarer Birkeland.