NRK Meny
Normal

– Mange samlere vil sperre opp øynene

Ulf Vennesland har deltatt på 60 av klubbens frimerkeauksjoner, men selv selger han ingenting.

Frimerkesamler Ulf Vennesland

Frimerkesamler Ulf Vennesland gleder seg til auksjon.

Foto: Pål Tegnander/NRK

Frimerkesamling, Ulf Vennesland

Her er noen av frimerkene som skal auksjoneres bort.

Foto: Pål Tegnander/NRK

– Nei, samlingen min er ikke til salgs, sier han til NRK.no.

Søndag arrangerer Grimstad filatelistklubb sin 74. auksjon. Vennesland mener han har vært til stede på omkring 60 av dem.

Frimerkesamler Vennesland

Ulf Vennesland har kontroll på frimerkene.

Foto: Pål Tegnander/NRK

– Jeg har drevet med dette i mange år. Det har vært min store interesse siden 80-tallet, sier han.

Det er først om kvelden at jeg vet hva jeg har kjøpt

Ulv Vennesland - frimerkesamler

– Sperre øynene opp

Søndagens auksjon kommer til å bli helt spesiell ifølge frimerkeentusiasten. Ifølge Vennesland har klubben rykket opp en divisjon fra forrige omsetningsrekord på 770.000 kroner.

– Denne gangen har vi fått inn en del dødsbo-materiale av helt spesiell klasse. Det er mange samlere rundt omkring som kommer til å sperre opp øynene, sier han.

Ifølge Vennesland skal det auksjoneres bort sjeldne frimerker fra utlandet. Også fra mindre og eksotiske land. Enkelte stater som ikke eksisterer lenger har spesiell interesse blant samlere.

– Det skal auksjoneres bort en samling i fem bind fra Sovjetunionen. Auksjoner med internasjonale frimerker er ikke så utbredt i Norge, men vi har en del kunder som samler frimerker fra andre land. Mange har interesse for å få frimerker fra de mest fjerntliggende steder, sier Vennesland.

Frimerkesamler Vennesland

Vennesland viser frem noen av frimerkene som skal auksjoneres bort.

Foto: Pål Tegnander/NRK

Internasjonal interesse

Vennesland utelukker heller ikke at det kan komme interessenter fra andre land. Auksjonen er blant annet tilgjengelig på internett. Han byr selv på noen samlinger, og har ikke noen øvre grense for pengebruken.

– Jeg legger inn mine bud på forhånd, for under auksjonen har jeg ikke tid. Da er jeg fullt opptatt med utlevering av objekter som andre har kjøpt. Det er først om kvelden at jeg vet hva jeg har kjøpt, humrer den frimerkeglade mannen.