NRK Meny
Normal

Sier unnskyld til cruiseskip

Kloakkutslippet i Byfjorden utenfor Kristiansand i juni kom ikke fra cruiseskipet Costa Magica, slik mange først trodde. Det italienske skipet får nå en uforbeholden unnskyldning.

costa magica

- Jeg vil på vegne av Kristiansand Havn beklage de ulempene spekulasjonene har påført skipet og rederiet. Costa Magica er hjertelig velkommen tilbake til Kristiansand og Sørlandet, og vil bli tatt imot på beste måte, sier fungerende havnedirektør Thomas Granfeldt.

Resultatet av analysen etter kloakkutslippet var tirsdag klar. Det er utelukket at cruiseskipet var kilden til utslippet.

Politiet har i mellomtiden slått fast at kloakken kom fra Fiskå Mølle på Silokaia i Kristiansand etter at det ble funnet en lekkasje i en kran ved bedriften.

- Vi er i avslutningsfasen av opprydningsarbeidet. Det skal nå foretas kvalitetskontroll av de analyser vi har fått, sier Granfeldt til NTB.

Kommuneoverlegen i Kristiansand advarte folk mot å bade i Byfjorden etter at det ble påvist høye konsentrasjoner av kloakk og E. coli-bakterier i sjøen 23. juni.

Fire dager senere var vannkvaliteten så god at folk igjen kunne bade i fjorden. Kristiansand kommune anmeldte forurensingen til politiet da den ble oppdaget i Byfjorden.