NRK Meny
Normal

Semifinalebilletter rives bort

ØIF Arendal har solgt nær 2000 billetter til semifinalen i cupen onsdag kveld. Hallen har en kapasitet på om lag 2500 tilskuere.

Svermen - ØIF Arendals supporterklubb

Forhåndssalget av billetter er bedre enn noen gang før ØIF Arendal møter Elverum i semifinale i cupen onsdag.

Foto: NRK Sorlandet

– Det har vært en enorm pågang og begynner nå å fylles opp. Det kan godt skje at hele hallen blir utsolgt på nett og det har aldri skjedd før, sier sportslig leder Per Carsten Michelsen.

ØIF Arendal møter Elverum i til semifinale i cupen på hjemmebane onsdag denne uka. Med seier vil laget være klart for sin første NM-finale.

For øyeblikket leder klubben også serien og håndballinteressen ser ut til å nå nye høyer i Arendal.

– To dager før kamp har vi solgt ut 2000 plasser, som er det antallet sitteplasser vi har. Det har vi aldri opplevd før, sier Michelsen.

Prøver å få plass til flere

Sør Amfi

Sør Amfi har 2000 sitteplasser og ståplass til minst 500.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Utover de 2000 sitteplassene er det en del ståplasser. Klubben har vært i dialog med driftsledelsen om hvor mange tilskuere som kan slippes inn totalt.

– Vi får i hvert fall lov å ha 2500 tilskuere. Vi jobber litt nå med hva som kan gjøres i forhold til ståplassene. Kanskje kan vi ha flere enn 500 stående. Muligens kan vi øke med 100 eller 200, men neppe noe mer, sier Michelsen.

Det er annen aktivitet i andre deler av idrettsanlegget samtidig som det er kamper i hallen. Det påvirker beregningene for hvor mange mennesker som av sikkerhetsmessige hensyn kan være inne på en gang.

– Kom tidlig

Kun sesongkortholdere har reserverte plasser, mens resten finner ledig plass når man ankommer hallen. Det betyr at dersom det selges 2500 billetter vil det være de 500 som kommer sist inn i hallen på onsdag som må stå.

– Vi har «free seating», så det hjelper ikke om du kjøpte billetten først på nett. Vær tidlig og finn en plass hvis du vil sitte, sier Michelsen.

Klubben tar sine forholdsregler.

– Vi kommer til å ha parkeringspersonell på plass to timer før kamp, som er én time tidligere enn vi pleier. Jeg tror det skal gå greit. Det har ikke vært et stort problem tidligere, sier Michelsen.

– Luksusproblem

Michelsen sier alle i klubben gleder seg og kaller ekstrautfordringene kampen medfører et luksusproblem.

– Det legger mer press på oss som arrangør og vi må ha litt flere mennesker i sving, men vi gleder oss veldig og vi ser alle i regionen gleder seg til den kampen, sier Michelsen.

– Det kommer flere store kamper utover i sesongen og vi vil gjerne ha de samme «problemene» og fylle opp hallen igjen, sier Michelsen.