NRK Meny
Normal

NRKs ekspert tror ØIF holder seg i toppen

NRKs håndballekspert, Øystein Havang er kraftig imponert over ØIF Arendal. Han mener klubben i dag har Norges beste keeper, og at de vil holde seg i toppen av eliteserien.

ØIF Arendal
Foto: Liv Eva Welhaven Løchen/NRK

– Det er veldig moro at man begynner å spise kirsebær med de store. Vi har venta på Arendal, for de har hatt en god kultur i mange år, sier NRKs håndballekspert, Øystein Havang.

Søndag kveld slo ØIF Arendal Haslum 18–17 i Nadderudhallen. Klubben virker nærmest uslåelige etter å ha vunnet åtte strake kamper.

Øystein Havang

Håndballekspert Øystein Havang.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

ØIF topper eliteserietabellen for første gang, og skal også spille semifinale i cupen.

Han er en meget god målvakt, kanskje den beste i serien nå

Øystein Havang, NRKs håndballekspert

– Vi venta på dem i fjor, men da kollapset de. I år har de gjort et riktig grep med trenerskiftet, sier Havang.

Han mener trener Marinko Kurtovic har fått inn en enda bedre treningskultur.

– Det har kommet inn gode forsterkninger. Dessuten er nivået i norsk herrehåndball ikke verre enn at Arendal skal klare å hevde seg, sier Havang.

Tror Arendal vil holde seg i toppen

medhus

NRKs håndballekspert mener ØIFs målvakt, Svenn Erik Medhus er garantien for at klubben vil ligge høyt på tabellen fremover.

Foto: Sander Heggheim / NRK

– Det var en veldig sterk og imponerende seier mot Haslum, så mulighetene for å bli liggende helt i toppen er gode, mener håndballeksperten.

Havang mener ØIFs sjanser har mye å gjøre med målvakt Svenn Erik Medhus:

– Han er en meget god målvakt, kanskje den beste i serien nå. Det er en garanti for at laget vil holde seg blant de beste i landet.

Gode sjanser i cupen

Neste onsdag møter ØIF Elverum i semifinalen i cupen. Da ventes det 2500 tilskuere, og skikkelig leven. Øystein Havang holder en knapp på arendalittene:

– Elverum er kanskje favorittene, siden de har vunnet mye de siste årene. Det betyr at Arendal er i angrepsposisjon og på hjemmebane. Alt er duket for et skikkelig oppgjør, men jeg holder en knapp på Arendal, avslutter Havang.

Se video:

Keeperen får mye skryt
Øystein Havang om Øif-Arendal