NRK Meny
Normal

Vil skape konferansesenter for Kommune-Norge

Suksess med Arendalsuka og Arendalskonferansen har gitt kommunen blod på tann. Et nytt innovasjon- og kompetansesenter skal sørge for kurs og konferanser hele året.

Einar Halvorsen

Arendal kommune og ordfører Einar Halvorsen, satser på nasjonalt innovasjons- og kompetansesenter for komunalt ansatte.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Konseptet er et nasjonalt senter innenfor innovasjon i offentlig sektor, som skal trekke offentlig ansatte til kommunen. Ordfører Einar Halvorsen har nylig informert bystyret om planene som han selv synes er spenstige.

–Vi vil lage et kurs- og konferansesenter her nede hvor vi har kapasitet, muligheter og undervisningskrefter som vi kan samarbeide med, sier Halvorsen.

Planleggingen er godt i gang. Med på laget er rådmann Harald Danielsen.

Harald Danielsen
Foto: Svein Sundsdal/NRK

– Gjennom det vi nå bygger og har jobbet med de siste årene, har vi lagt et grunnlag for vår visjon om en etter- og videreutdanningsvirksomhet spesielt innrettet mot kommunal sektor, og med hovedvekt på praksisnær opplæring, sier Danielsen.

Er det penger i dette?

– Det tviler jeg på. Men jeg tror det er et kompetansepotensiale for egen organisasjon, som gjør at vi kan løfte oss uten at det koster, sier Danielsen.

– Behov for videreutdanning

Kommunen kommer til å samarbeide med blant andre Kommunenes sentralforbund (KS) når opplegget skal konstrueres.

– Det er en nisje her som jeg tror kommunenorge etterlyser, fordi det skjer så mye i kommunene og det er behov for faglig påfyll og videreutdannelse, sier Halvorsen.

Skal stå på egne bein

Ordføreren er ikke redd for at satsingen skal bli et pengesluk i en tid hvor kommunen allerede sliter med dårlig økonomi.

– Dette er et prosjekt som skal stå på egne bein. Det er ingen kostnader forbundet med dette. Er man på kurs betaler man den kursavgiften og det oppholdet som det medfører, så dette skal ikke føre til noen utgifter for Arendal Kommune, sier Halvorsen.

Arendalsuka har nå blitt like stor som Hovefestivalen. Over femti tusen mennesker besøkte hvert at de to arrangementene i sommer. Men Arendalsuka har trolig større økonomisk betydning for byen.

I år tok Arendalsuka igjen Hovefestivalen i antall besøkende.