Redningsaksjon
Foto: Magne Storoy

RS «Ægir» i havsnød

Oppsummert

Redningsskøyta «Ægir» havnet i havsnød i svært dårlig vær etter en redningsaksjon på Borhaug på Lista. Mannskapet på tre måtte hoppe i sjøen for å bli plukket opp av 330 skvadronen.

 • Tilbake på redningsskøyta

  I fjor høst gikk han på grunn under en redningsaksjon midt i en storm, noe som resulterte i at båten «Ægir» ble ødelagt. Nå er Jan Adolfsen tilbake som styrmann på redningsskøyta «Oscar Tybring».

  I fjor høst gikk han på grunn midt i en stom og fikk båten Ægir ødelagt. Nå er Jan Adolfsen tilbake som styrmann på redningsskøyta Oscar Tybring
 • Tror Ægir blir pensjonert

  – Redningsskøyta Ægir er tett, og underveis til Mandal. Vi unngikk alle skjær i sjøen på vei ut av fjæresteinene på Lista, sier redningsleder Paul Storholt. Han sier skadene på den 30 år gamle skøyta er mindre enn fryktet, men tviler på at den blir operativ som redningsskøyte igjen.

  RS Ægir i fjæresteinene på Lista
  Foto: Odd Rømteland / NRK
 • Klar til å berges

  Skroget på redningsskøyta Ægir er nå tettet, og alt skal være klart til bergingsoperasjonen. Planen er å trekke skøyta ut på havet og taue den til havn i Mandal. Ægir har ligget strandet i fjæresteinene på Lista siden torsdag.

  RS Ægir
  Foto: Odd Rømteland / NRK
I fjor høst gikk han på grunn midt i en stom og fikk båten Ægir ødelagt. Nå er Jan Adolfsen tilbake som styrmann på redningsskøyta Oscar Tybring
Mindre skadet enn fryktet
Det ble dramatisk da redningsskøyta "Ægir" dro ut for å lete etter en mann som hadde falt i vannet. Dårlig vær og svært høye bølger førte til at båten gikk rundt to ganger med mannskapet ombord.
Thor Hugo Johansen er mannskap på redningsskøyta Ægir.
Lars Gunnar Eide rapporter fra Lista om redningskøyten Ægir som ligger i fjæresteinene. Skipper Jarl Pedersen som ikke var ombord var vitne til redningsaksjonen da kollegene ble reddet.