Røde Thygesen blir varaordfører

Partiet Rødt skal fortsatt være med å styre i Risør. Kommende varaordfører Knut Henning Thygesen tror Rødt kan få mer innflytelse nå enn i hans ordførerperiode.

Knut Henning Thygesen

Knut Henning Thygesen tror hans erfaring som ordfører kommer godt til nytte når Rødt nå får mer makt i Risør.

Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK

Thygesen ble historisk da han ble valgt som ordfører for fire år siden da det var direkte ordførervalg.

Rekordoppslutning på 12.4 prosent og 4 representanter i bystyret i år har lagt til rette for at Thygesen blir varaordførar i den neste perioden.

Tror på mer gjennomslag

Under det forrige, blå styret, fikk Rødt-ordføreren ofte nei. Nå har han større tro på at Rødt kan få gjennom sine saker.

– Det tror jeg. Vi har hatt et borgerlig flertall som har stemt i mot omtrent alt vi har foreslått. Jeg tror vi kan få i gang mye bedre prosesser og få i gang en bredere dialog med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, men også med de borgerlige partiene, sier Thygesen til NRK.

Uvant rolle

Han mener hans erfaring fra ordførerrollen blir viktig å ta med seg inn i de kommende fire årene og ser frem til samarbeidet med Arbeiderpartiet, som gjorde et brakvalg med hele 37.3 prosent av stemmene.

– Det er viktig for Rødt å kunne vise at vi ikke bare er et opposisjonsparti, påpeker Thygesen.

Per Kristian Lunden fra Arbeiderpartiet blir ordfører i Risør, der Arbeiderpartiet tirsdag kveld sendte ut pressemelding om at det fortsatt gjenstår samtaler mellom Ap, Rødt og Sp om rammene for det valgtekniske samarbeidet og fordeling av politiske verv.