Hopp til innhold

Reidar Fuglestad blir ny SKMU-direktør

Dyreparken-sjef Reidar Fuglestad (60) blir ny administrerende direktør for SKMU og Kunstsiloen i Kristiansand, museet som skal forvalte kunstsamlingene til Sørlandets Kunstmuseum (SKMU) og Nicolai Tangen.

Reidar Fuglestad

Reidar Fuglestad er i dag konsernsjef i Dyreparken Utvikling.

Foto: Miriam Grov / NRK

– Kunstsiloen og Tangen-samlingen er en helt unik attraksjon med meget store muligheter for Kristiansand, Sørlandet og Norge. Prosjektet er større enn seg selv, og kan bidra til å utvikle regionen til en kunst- og kulturdestinasjon i internasjonal klasse, sier Reidar Fuglestad, nytilsatt direktør ved Kunstsiloen.

Reidar Fuglestad og Randi Guri Jessen

Påtroppende direktør ved SKMU Reidar Fuglestad blir gratulert og ønsket velkommen av administrasjonssjef Randi Guri Jessen. Hun har fungert som direktør de siste årene.

Foto: Miriam Grov / NRK

Reidar Fuglestad kommer fra stillingen som konsernsjef for Dyreparken og deretter Dyreparken Utvikling, der han siden 1999 har ledet arbeidet med å utvikle Dyreparken med omkringliggende parker, hoteller og spisesteder. Før Dyreparken jobbet Fuglestad i Color Line. Han har ikke bakgrunn fra kunst- og kulturfeltet.

– Men jeg tenker at jeg kommer til et miljø, en ansatt- og medarbeiderstab som er meget kompetente på dette området, sier Fuglestad.

– Dette er en oppgave jeg virkelig gleder meg til å ta fatt på, sier han.

Han tiltrer som direktør 24. april 2017.

– God erfaring fra Dyreparken

Det var på forhånd knyttet stor spenning til hvem styret i Sørlandet kunstmuseum hadde valgt til ny direktør, som i løpet av åremålsperioden på seks år vil få jobben med å realisere det omfattende Kunstsilo-prosjektet ved siden av Kilden teater- og konserthus i Kristiansands vannkant.

Styret i SKMU sier de har lagt vekt på å finne en direktør med rett kompetanse til å realisere den omfattende Kunstsiloen.

Reidar Fuglestad

PÅ VEI UT AV HEISEN: Reidar Fuglestad ble i dag presentert som ny direktør for SKMU.

Foto: Miriam Grov / NRK

– Fuglestad har en forankring lokalt og er en av landets dyktigste ledere innen destinasjonsutvikling, bygget på tett samspill mellom kultur, reiseliv og øvrig næringsliv. Han har skapt fremragende resultater for Dyreparken, ved hjelp av solide lederegenskaper, kommersiell teft og en sterk vilje til nytenkning og satsing på digitalisering og kunnskapsformidling, sier styreleder i SKMU, Jan Vincents Johannessen.

– Det er flott at han nå tar fatt på et annet prosjekt nå for å lage en suksess til, sier Johannessen.

Han er ikke er bekymret over at den nye direktøren mangler kunstfaglig bakgrunn.

– Når vi nå skal være både byggherre for det nye bygget og medeier, så krever det en kompetanse som han har, og som igjen andre jeg kjenner til her i landet har. Vi kommer samtidig til å styrke den kunstfaglige siden ved å ansette flere kuratorer, sier Johannessen.

Den påtroppende direktøren Reidar Fuglestad innrømmer at han ikke kan særlig mye om kunst.

– Men jeg tror at det er kunstens unikhet og evne til å utfordre som kommer til å skape publikumstrafikk. Jeg kan skaffe publikum, og fagfolkene vet hva som driver det frem, sier han.

Sette Sørlandet på kunstkartet

Går alt etter planen, flytter museet inn i den gamle kornsiloen på silokaia innen 2020. Silosamlingen skal ikke bare huse museets kunst, men også Tangen-samlingen på over 1.100 kunstverk, som er gitt i gave fra fondsforvalter og kunstsamler Nicolai Tangen.

Arvid Grundekjøn, styreleder i AKO Kunststiftelse, er godt fornøyd med den nye direktøren for SKMU.

– Vi er svært fornøyde med at Reidar Fuglestad, sannsynligvis Norges dyktigste destinasjonsutvikler, skal lede Kunstsiloen i en helt avgjørende periode. Han har en unik erfaring og vil være en garantist for å sikre en helhetlig utvikling av Kunstsiloen i fysisk og digital form, samt å sikre at dette blir en destinasjon som for alvor setter Sørlandet på det internasjonale kunstkartet, sier Arvid Grundekjøn, styreleder i AKO Kunststiftelse.

Reidar Fuglestad

Reidar Fuglestad

Foto: Sørlandets kunstmuseum
null
Spiller nå
Er bunaden din klar til 17. mai? 01:30
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 14 0,4 kr
Dyrest kl. 20 1,05 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,4 kr 25 min.
  • Dusje 3,6 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,4 kr En vask
  • Varmeovn 0,9 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Apr 2023 – apr 2024
    + 6,8 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %