Normal

Ravnaas kjøper Start

Tidligere Start-eier Ernst Ravnaas blir sammen med samarbeidspartnere ny eier av Start Toppfotball og Sør Arena.

Video nsps_upload_2009_6_26_7_40_24_362.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Ravnaas er styreleder i Norsk Toppfotball og var den som sammen med Erik Solér bygde Sør Arena i 2007.

– Hjertet banker for Start

Ravnaas eide fram til september i fjor 55 prosent av aksjene i Start Toppfotball AS, sammen med Erik Solér, da banken overtok. Til NRK sier Ravnaas at han nå vil fullføre det han og Solér startet.

– Den underliggende grunnen til at jeg nå kjøper Start er at jeg har et veldig stort hjerte for Start og for fotball. Jeg har lyst til å videreføre og fullføre det arbeidet vi gjorde gjennom flere år, som desverre fikk et avbrudd i fjor, sier Ravnaas til NRK.

Han vil ikke røpe hvem de andre investorene han har med seg er.

– Det er jeg som står som innskyter av kapital i de to selskapene og jeg som har ansvaret alene. Det vil ikke bli gitt noen informasjon om hvilke avtaler jeg har bakover. De vil alltid bare forbli «de andre», sier Ravnaas.

– Er Erik Solér en av dem?

– Nei, han er ikke en del av dem.

Tror på overskudd

Ravnaas vil ikke si noe om hvor mye han har betalt for de to selskapene, men sier han er innstilt på å tilføre de pengene som trengs for å få en sunn drift.

– Selv om jeg kanskje var kjent for å være en evig optimist med store visjoner i gründerperioden min, er jeg nå der at den overordnede viktigste regelen er at vi nå får en drift som kan stå på egne bein.

Han mener banken på kort tid har gjort en formidabel jobb når det gjelder tenkning rundt økonomistyring. Det vil han nå ta lærdom av.

– Banken har rettet opp mye av det vi gjorde feil. Det har tent oss og det vil vi videreføre. Vi vil ikke bruke mer penger enn det vi vet vi har.

– Jeg tror det er mulig å drive dette med overskudd over tid og få et stabilt grunnlag for å utvikle den sportslige virksomheten, slik at ikke sport stadig får uroen med å måtte selge spillere eller at folk i apparatet må gå.

Ravnaas tror Sørlandet har et stort potensiale når det gjelder talentutvikling og sier han vil satse på å utvikle unge spillere.

– Bruker man penger på talentutvikling burde man ha mulighet for å kunne bygge opp et topplag basert på mange lokale spillere for relativt små kostnader.

– Den første ambisjonen jeg har er å etablere Start som et stabilt eliteserielag, for det har ikke Start vært. Når vi ser at vi får stabilitet på økonomi og rammebetingelser kan vi sette oss mer ambisiøse mål.

Hemmelig pris

Sparebanken Sør innkalte til en pressekonferanse klokka 15.00 der de orienterte om at banken har solgt sine aksjeposter i Start Stadion AS og Start Toppfotball AS til Ernst Ravnaas med samarbeidspartnere. Ravnaas var ikke tilstede på pressekonferansen.

Banken ville ikke si noe om hvor mye den har solgt arenaen og Start Toppfotball for.

LES: SØR ARENA BLIR TROLIG SOLGT

Morten Kraft

Administrerende direktør i Sparebanken Sør, Morten Kraft.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Vi kan ikke si noe om innholdet i avtalen. Det må eventuelt ny eier gjøre, sier administrerende direktør i Sparebanken Sør, Morten Kraft.

Ville ikke eie

Sparebanken Sør har helt siden den gikk inn og reddet Start i september 2008 , vært klar på at den ikke ville bli noen langsiktig eier. Bankens mål har vært å selge arenaen før sommeren og å selge seg helt ut av Start i løpet av året. Nå er målet nådd.

– Det er ikke en ønsket situasjon for en bank å sitte som eier av en eliteserieklubb. Vi må ha fokus på vår primæroppgave og det ville blitt vanskeligere og vanskeligere for banken å sitte som eier. Vi er nå glade for å overlate klubben til nye eiere som er villige til å gå inn med kapital for å drive videre, sier Kraft.

Bankens avtale som hovedsponsor, og navnerettighetsavtalen til Sør Arena løper videre i henhold til inngåtte avtaler.