NRK Meny
Normal

Sør Arena trolig solgt

I ettermiddag presenterer Sparebanken Sør en løsning på Sør Arena.

Sør Arena

Det er grunn til å tro at Sparebanken Sør har funnet en kjøper til Sør Arena.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Sparebanken Sør innkaller til pressekonferanse i dag klokka 15.00 og forteller i ei pressemelding at saken er av nasjonal interesse.

Ved å klikke på lenka under kan du følge pressekonferansen direkte mellom klokka 15.00 og 16.00.

FØLG PRESSEKONFERANSEN DIREKTE HER

Det er grunn til å tro at banken har funnet en kjøper til Sør Arena.

LES OGSÅ: START MÅ KUTTE 10 MILLIONER

Da NRK torsdag morgen kontaktet administrerende direktør i Start, Jan Oddvar Skisland, og orienterte han om pressekonferansen ble han overrasket. Skisland var ikke informert om pressekonferansen.

Vil ikke eie Start

Tidligere har administrerende direktør i Sparebanken Sør, Morten Kraft, sagt at banken ønsker å kvitte seg med stadion før sommeren og at bankens mål er å selge seg helt ut av Start i løpet av året.

Øyvind Aasen

Regiondirektør i Sparebanken Sør og styreleder i Start Toppfotball AS, Øyvind Aasen.

Foto: NRK

Regiondirektør i Sparebanken Sør, Øyvind Aasen, sier til NRK at banken også vil gi informasjon om sitt engasjement i Start Toppfotball på ettermiddagens pressekonferanse.

Ikke aktuelt med konkurs

Aasen har tidligere sagt til NRK at Sør Arena og Start Toppfotball kan bli solgt under ett. Det har vært spekulert i om banken vil slå Start Toppfotball AS konkurs, men Aasen sa forrige uke at det er uaktuelt med en konkurs .

Banken var forrige måned i forhandlinger med Kristiansand kommune om overtakelse av Sør Arena, men forhandlingene strandet .

Den lokale investorgruppen Club 21 har vært i samtaler med banken om kjøp av Start Toppfotball og Sør Arena. Erik Tønnessen, som er talsmann for Club 21, sier de ikke en del av løsninga rundt Sparebanken Sørs eierskap i Start.