NRK Meny
Setesdalsbauta
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Politikk i Setesdal

Oppsummert

 • Her publiserer vi nyheter fra kommunene i Setesdal.
 • Vil kjøpe hjertestarter til bygd

  Bykle kommune vil sponse hjertestarter til fjellbygda Bjåen. Bygda har flere ganger vært isolert på grunn av uvær. Saken behandles i formannskapet neste uke.

  Hjertestarter
  Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK
 • Valle bygger bibliotek

  Kommunestyret i Valle har vedtatt mot én stemme å bygge Valle kyrkjestoge og bibliotek. Prosjektet har en kostnadsramme på 34 millioner kroner.

  Valle kyrkjestoge og bibliotek
  Foto: Svensson arkitekter
 • Gir opp kampen om NVE

  Setesdølene vil likevel ikke kjempe om å få flyttet tilsynsavdelingen til NVE til en av kommunene i Setesdal. – Det er ikke realistisk å få dette til, sier ordfører i Valle Steinar Kyrvestad (Ap). Avdelingen med 57 arbeidsplasser blir trolig flyttet til et av dagens avdelingskontorer til Norges vassdrags- og energidirektorat.

  Steinar Kyrvestad
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Felles kamp for arbeidsplasser

  Regionrådet i Setesdal skal samle alle distriktskommunene i Agder for å diskutere kampen om offentlige arbeidsplasser. – Vi må finne strategier for få flere offentlige arbeidsplasser til distriktene, sier ordfører i Bykle, Jon Rolf Næss (Ap), som er leder av Setesdal regionråd.

  Jon Rolf Næss
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Lanserer «Kjempedalen»

  Svein Inge Olsen og Vidar Frøysnes lanserer nå planene for å gjøre Setesdal til «Kjempedalen». Det er snakk om å lage en ny attraksjon med opplevelsessenter nær museumsområdet i Bygland.

  Svein Inge Olsen og Vidar Frøysnes
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
Flere skiløyper i Setesdal er nedlagt for å verne villreinen. Dette irriterer mange skigåere. Nå mener destinasjonsjefen i Setesdal at han har løsningen.
Bykle kommune har suksess som følge av satsing på å ha gode tjenester, mener ordføreren.