Setesdalsbauta
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Politikk i Setesdal

Oppsummert

 • Her publiserer vi nyheter fra kommunene i Setesdal.
 • Hylestad skule legges ned

  Kommunestyret i Valle har besluttet at Hylestad skule skal legges ned. Til høsten flyttes elevene til Valle skule. Bare Margit Dale (Sp) stemte mot nedleggelse. Skolen har i dag 43 elever.

  Hylestad skule, Valle
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Nedleggelse: – Hastverk

  Margit Dale (Sp) mener det er for tidlig å vedta nedleggelse av Hylestad skule i Valle. Hun sier at prosessen er preget av hastverk. Kommunestyret diskuterer må saken. Det går trolig mot et stort flertall for nedleggelse.

  Margit Dale
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Bygdelista mobiliserer

  Setesdalslista er det foreløpig navnet på den nye bygdelista i Bygland. Torsdag kveld presenterer initiativtakerne, deriblant Ann Cecilie Attestog, planene på et mobiliseringsmøte på Byglandsfjord.

  Ann Cecilie Attestog
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Mulig nasjonal turistvei i Setesdal

  Ordførerne i Setesdal vil vise frem blant annet natur, villrein og kraftverk til folket, dersom riksvei 9 gjennom dalen får status som nasjonal turistveg. I dag er det 18 slike veier i Norge, og det er foreløpig satt stopp for nye strekninger fram til 2023.

  Riksveg 9
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Legger trolig ned skole

  Onsdag kveld bestemmer kommunestyret i Valle om 60 år gamle Hylestad skule skal legge ned. – Årsaken er færre barn, sier ordfører Steinar Kyrvestad til NRK.

  Steinar Kyrvestad
Steinar Kyrvestad
Flere skiløyper i Setesdal er nedlagt for å verne villreinen. Dette irriterer mange skigåere. Nå mener destinasjonsjefen i Setesdal at han har løsningen.
Bykle kommune har suksess som følge av satsing på å ha gode tjenester, mener ordføreren.