NRK Meny
Setesdalsbauta
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Politikk i Setesdal

Oppsummert

 • Her publiserer vi nyheter fra kommunene i Setesdal.
 • Ny Setesdal-sjef så fort som mulig

  Ordførerne i Setesdal har bestemt at stillingen som ny daglig leder av regionrådet skal lyses ut som fort som mulig, sier styreleder Bjørn Ropstad. Det blir dermed ingen utsettelse i påvente av en gjennomgang av organisasjonen.

  Bjørn Ropstad
  Foto: Svein Sundsdal
 • – Velkommen til Setesdal 

  Åseral kommune blir nå observatør med tale- og forslagsrett i Setesdal regionråd. I styremøtet fikk ordfører Oddmund Ljosland sterke oppfordringer om å melde full overgang til Setesdal. Åseral er nå medlem av Lindesnesregionen.

  Oddmund Ljosland
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Vil at private overtar

  Bykle kommune vil selge seg ut av Destinasjon Hovden.
  De ønsker nå at private aktører i turistnæringen skal overta driften. Ordfører Jon-Rolf Næss sier kommunen har behov for å bruke mer midler på infrastruktur.

  Jon Rolf Næss
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Slutt på mannsbastion

  Antall medlemmer i Setesdal regionråd utvides til 12 for å gi plass til kvinner. Rådet har i dag åtte medlemmer - alle er menn. Påtroppende leder, Bjørn Ropstad, sier det er på høy tid og at endringen er sunn for politikken i Setesdal.

  Bjørn Ropstad
  Foto: Svein Sundsdal
 • Regionråd-leder får 165.000 kroner

  Styret i Setesdal regionråd mener lederen fortsatt skal få 165.000 kroner i årlig honorar. Et forslag om å senke honoraret ble nedstemt i styret onsdag. Vervet går på omgang blant ordførerne i Setesdal. Bykle-ordfører Jon Rolf Næss er nå leder.

  Jon Rolf Næss
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
Flere skiløyper i Setesdal er nedlagt for å verne villreinen. Dette irriterer mange skigåere. Nå mener destinasjonsjefen i Setesdal at han har løsningen.
Bykle kommune har suksess som følge av satsing på å ha gode tjenester, mener ordføreren.