Setesdalsbauta
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Politikk i Setesdal

Oppsummert

 • Her publiserer vi nyheter fra kommunene i Setesdal.
 • Bygdelista mobiliserer

  Setesdalslista er det foreløpig navnet på den nye bygdelista i Bygland. Torsdag kveld presenterer initiativtakerne, deriblant Ann Cecilie Attestog, planene på et mobiliseringsmøte på Byglandsfjord.

  Ann Cecilie Attestog
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Mulig nasjonal turistvei i Setesdal

  Ordførerne i Setesdal vil vise frem blant annet natur, villrein og kraftverk til folket, dersom riksvei 9 gjennom dalen får status som nasjonal turistveg. I dag er det 18 slike veier i Norge, og det er foreløpig satt stopp for nye strekninger fram til 2023.

  Riksveg 9
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Legger trolig ned skole

  Onsdag kveld bestemmer kommunestyret i Valle om 60 år gamle Hylestad skule skal legge ned. – Årsaken er færre barn, sier ordfører Steinar Kyrvestad til NRK.

  Steinar Kyrvestad
 • Ja til fire nye år

  Steinar Kyrvestad ønsker en ny periode som ordfører i Valle kommune. Han har sagt ja til å toppe Arbeiderpartiets liste ved valget neste høst. I kveld er det nominasjonsmøte.

  Steinar Kyrvestad
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Kamp for nasjonal turistvei

  Kampen starter nå for at riksveg 9 i Setesdal skal få offisiell status som nasjonal turistvei. – Det vil få stor betydning, sier Rita Hansen i Setesdal regionråd. 18 strekninger i landet har i dag status som nasjonal turistveg.

Steinar Kyrvestad
Flere skiløyper i Setesdal er nedlagt for å verne villreinen. Dette irriterer mange skigåere. Nå mener destinasjonsjefen i Setesdal at han har løsningen.
Bykle kommune har suksess som følge av satsing på å ha gode tjenester, mener ordføreren.