NRK Meny
Setesdalsbauta
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Politikk i Setesdal

Oppsummert

 • Her publiserer vi nyheter fra kommunene i Setesdal.
 • Ber kommunen om fem millioner

  Badeanlegget på Hovden ber Bykle kommune om fem millioner kroner. Det snart 30 år gamle anlegget må pusses opp, og trenger nye attraksjoner. Daglig leder, Thorvald Gauteland, håper Bykle kommune ser nyttigheten av anlegget og dermed bevilger midlene.

  Hovden badeland
  Foto: Berge, Asbjørn Odd / Asbjørn Odd Berge/NRK
 • – Riksveg 9 ferdig i 2024

  Samferdselssjef Ola Olsbu i Aust-Agder foreslår at fylket skal ta opp store lån og forskuttere byggingen av riksveg 9 gjennom Setesdal. På Sørlandstinget i Oslo legger han i dag frem en plan for å veien ferdig innen 2024. – Dette er viktig, sier han.

  Ola Olsbu
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Ny Setesdal-sjef så fort som mulig

  Ordførerne i Setesdal har bestemt at stillingen som ny daglig leder av regionrådet skal lyses ut som fort som mulig, sier styreleder Bjørn Ropstad. Det blir dermed ingen utsettelse i påvente av en gjennomgang av organisasjonen.

  Bjørn Ropstad
  Foto: Svein Sundsdal
 • – Velkommen til Setesdal 

  Åseral kommune blir nå observatør med tale- og forslagsrett i Setesdal regionråd. I styremøtet fikk ordfører Oddmund Ljosland sterke oppfordringer om å melde full overgang til Setesdal. Åseral er nå medlem av Lindesnesregionen.

  Oddmund Ljosland
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Vil at private overtar

  Bykle kommune vil selge seg ut av Destinasjon Hovden.
  De ønsker nå at private aktører i turistnæringen skal overta driften. Ordfører Jon-Rolf Næss sier kommunen har behov for å bruke mer midler på infrastruktur.

  Jon Rolf Næss
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
Flere skiløyper i Setesdal er nedlagt for å verne villreinen. Dette irriterer mange skigåere. Nå mener destinasjonsjefen i Setesdal at han har løsningen.
Bykle kommune har suksess som følge av satsing på å ha gode tjenester, mener ordføreren.