To menn siktet for knivstikkingen

Etter ett døgn på rømmen ble en 18-åring pågrepet og siktet for knivstikking av en 61-åring i Kristiansand. En 19-årig medsiktet mann ble tatt lørdag formiddag.

væpna aksjon

Politiet gikk til væpnet aksjon etter episoden som skjedde rundt kl. 22.00 fredag kveld, og pågrep lørdag morgen en 19 år gammel mann i Kristiansand sentrum.

Foto: SANDER HEGGHEIM / NRK

– Jeg kan nå bekrefte at politiet har pågrepet totalt to personer i saken. De er siktet på det samme grunnlaget, sier politiadvokat Morten Formo til NRK.no.

Lørdag kveld ved 19-tiden slo politiet til mot adressen i Kristiansand. Da ble 18-åringen pågrepet.

utenfor

Politiet har ikke funnet noen sammenheng mellom 19-åringen som er pågrepet, og mannen som ble knivstukket. Det ser ut til at de ringte på ei tilfeldig dør, sier politiet.

Foto: SANDER HEGGHEIM / NRK

Nekter straffskyld

Den medsiktede 19-åringen ble avhørt av politiet lørdag ettermiddag. Mannen erkjenner ikke straffskyld, opplyser Formo. Mannen er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

– Jeg ønsker ikke å si om han knytter seg til hendelsen eller åstedet for handlingen, sier Formo til NRK.no.

Det var lørdag formiddag at politiet pågrep den 19 år gamle mannen etter at politiet hadde jaktet på gjerningsmennene gjennom natten.

Ikke tilfeldig offer

Begge mennene er siktet for å ha knivstukket 61-åringen i Kristiansand sentrum fredag kveld.

politi

Politiet gikk til væpna aksjon i jakten på gjerningsmennene.

Foto: Sander Heggheim / NRK

Tidlig i etterforskningen opplyste politiet at det kunne se ut som om de to antatte gjerningsmennene hadde ringt tilfeldig på ei dør og skadet 61-åringen. Dette viser seg i ettertid ikke å stemme.

– Nei, det ser ikke ut til å være tilfeldig, sier Formo til NRK.no.

Politiadvokaten ønsker ikke å kommentere om det er en relasjon mellom de antatte gjerningsmennene og fornærmede i saken. 61-åringen er ennå ikke avhørt. Avhør av fornærmede blir gjennomført søndag formiddag.

Sønn kan ha hindret flere stikk

Politiet forteller til NRK.no at sønnen til 61-åringen grep inn da faren ble angrepet fredag ved 22-tiden i sin leilighet i Kvadraturen i Kristiansand.

– Fornærmede åpnet døra da det ringte på, og han ble da overfalt. Sønnen kom til og fikk gjerningsmennene unna, og under overfallet ble fornærmede stukket i ryggen, forteller operasjonsleder Audun Eide.

Mannen som ble knivstukket ble sendt til akuttmottaket, og har lettere skader.

Politiet har hatt samtaler med både fornærmede og sønnen hans , men de er altså ikke formelt avhørt ennå.

19-åring pågrepet i sentrum

Politiet gikk til væpnet aksjon da 19-åringen skulle pågripes i Kristiansand sentrum lørdag formiddag.

– Ut fra personopplysninger og litt undersøkelser, pågrep vi 19-åringen uten dramatikk, sier Eide.