NRK Meny
Normal

Ordfører satser hardt for å vinne slagordkonkurranse

Farsund-ordfører Richard Ivar Buch vil nå mobilisere for å vinne NRK-programmet Nitimens jakt på Norges mest originale kommuneslagord.

Farsund-ordfører Richard Ivar Buch vil nå mobilisere for å vinne NRK-programmet Nitimens jakt på Norges mest originale kommuneslagord.

Farsund er blant de ti mest populære kommunen i avstemninga. Ordfører Richard Ivar Buch tror deres slagord "Kysten er klar" har gode sjanser til å stikke av med seieren.

– Det er et slagord som ble funnet på to ordførerperioder før min tid, så jeg kan ikke ta æren av å ha laget det. Men jeg synes det er skikkelig bra, sier Buch.

– Hva ligger i budskapet?

– Vi vil at folk skal komme og se den fantastiske kysten, strendene og hva vi holder på med her. Naturen her er så fantastisk og dette slagordet gir en beskrivelse av nettopp det.

– Men det handler også om at vi i kommunen skal være klare for å ta nye utfordringer. Alt fra ny næring, bosetting og turisme.

Kommuneslagord

Hva er ditt favorittslagord? Stem nederst i denne artikkelen.

Foto: Jon Marius Hyttebakk / NRK

Ligger på tredjeplass

Men det kan bli vanskelig å ta igjen de to kommunene som ligger over Farsund på resultatlista.

Sande i Møre og Romsdal sitt slagord "Utanfor allfarveg – heldigvis" topper avstemningen med 33,55 prosent av stemmene i skrivende stund. På andreplass ligger Fredrikstad med slagordet "Det årsnær sæ" med 21,47 prosent av stemmene og på tredje Farsund med 15,59 prosent.

Vinneren blir kåret i Nitimen mandag 7. september.

Du kan selv stemme på Norges mest originale kommuneslagord nederst i artikkelen.

Laster innhold, vennligst vent..