NRK Meny
Normal

Debatt i Arendal nå: Politikerne opphever trolig tiggeforbud

To representanter har skiftet og dermed ser det ut til å bli 20-19 for å oppheve tiggeforbudet.

Bystyret i Arendal debatterer igjen tiggerforbudet

I dag blir trolig tiggeforbudet opphevet i Arendal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

I fjor innførte bystyret i Arendal tiggeforbud. Kommunen var den første i landet som innførte forbudet. Torsdag formiddag blir trolig forbudet fjernet av politikerne.

Knut Tveiten fra Pensjonistpartiet er en av to bystyrerepresentanter som har snudd og går inn for å oppheve vedtaket.

Torbjørn Nilsen (Frp) foreslo at Arendal bystyre skulle utsette avgjørelsen om å oppheve tiggeforbudet i Arendal bystyre. Men forslaget falt med 31 mot 8 stemmer.

Vanskelig sak

Tveiten mener det er vanskelig å opprettholde tiggeorbudet så lenge det ikke er nasjonale føringer som han mener er tydelige.

– Det er en vanskelig sak. Jeg har vært usikker helt fra innføringen av forbudet. Det som gjorde det vanskelig var når nasjonale føringer forsvant. Det er veldig vanskelig for den enkelte bystyremedlem å sitte med det totale ansvaret alene, sier Tveiten til NRK.

Olaf Bakke og Knut Tveiten

Olaf Bakke fra Senterpartiet og Knut Tveiten kan få opphevet tiggeforbudet i dag.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Han tror ikke at det er menneskehandel inne i bildet, og Tveiten mener politiet har god kontroll over det som måtte være salg av ulovlige tabletter.

– Dette er fattige familier som kommer fra Romania og de deler byene mellom seg der familiefaren er overhodet, tror Tveiten.

Les også: Arendals siste tigger

Vil fortsatt ha forbud

Geir Fredrik Sissener på talerstol

Ordførerkandidat Geir Fredrik Sissener fra Høyre, tror forbudet kan bli opphevet i dag.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Høyres ordførerkandidat i Arendal, Geir Fredrik Sissener, sier at partiet fortsatt står samlet om et forbud, selv om det har vært diskusjon innad i Høyre.

– Vi har mistanke om menneskehandel og organisert kriminalitet og vi står fast på det forbudet vi innførte i 2014, sier Sissener.

Han forteller at han har mottatt flere henvendelser fra eldre mennesker som er redde og et næringsliv som ikke liker tiggingen.

– De har bedt oss om å opprettholde vedtaket fra i fjor, sier Sissener.