Ny Barbu-spenning

Den kontroversielle Barbu-utbyggingen fører til intern splittelse i de politiske partier.

Barbu
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Driftsstyret i Arendal gikk i formiddag inn for Barbu-utbygging med fem mot fire stemmer. Men utfallet i bystyret 24. april er åpent.

I dag stemte Høyre, Venstre og Senterpartiet i mot planene. Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet stemte for.

Men under dagens behandling kom det fram at det er intern splittelse i flere partier, og dermed er det usikkert hva utfallet av den endelig behandlingen i bystyret blir.

Før møtet i dag protesterte mange mot de kontroversielle urbyggingsplanene, som innebærer at det skal bygges seks blokker med 125 boenheter i Barbu.

Sprik internt i partiene

Det er skapt ny spenning om utbyggingen av Barbu i Arendal. I driftsstyret i dag var det knapt flertall 5- 4 for de kontroversielle planene om seks boligblokker. Men behandlingen viste at partiene internt er splittet i saken, og dermed er det endelig utfallet i bystyret om en måned åpent. Bl.a. gjelder det Kristelig Folkeparti, som varaordfører Tormod Vågsnes representerer.

- Utfallet er helt åpent. I eget parti er det ulike meninger - og det er det høyde for, sier Vågsnes, som begrunner spriken i partiet med at det er et stort folkelig engasjement rundt utbyggingssaken.

Tror på seier

Tore Pfaff

Tore Pfaff tror Barbu-planene stoppes.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Motstandere av blokkbebyggelse på Barbu var møtt mannsterke fram på dagens møte. Tore Pfaff i Byparkaksjonen tror de nå skal klare å stoppe prosjektet.

- I bystyret så snur vi dette vedtaket rundt. Jeg ser nå hvordan politikerne vakler. Politikere som tidligere var for - er nå kommet i tvil fordi de blir nedringt av motstandere. Det er en folkebevegelse i gang for å stoppe prosjektet, og park kan ikke kombineres med boliger, sier Pfaff.

VIDEO: SE HVORDAN BARBU-MOTSTANDERNE ØNSKER OMRÅDET SKAL BLI