Tett nordisk duell da Vipers møtte Ikast i Mesterligaen

Vipers tapte åpningskampen i Champions League borte for Ikast. Det holdt heller ikke til seier i den siste gruppespillkampen.

Katrine Lunde Vipers mot Ikast

Katrine Lunde stod godt i mål i den første omgangen mot de danske gjestene i Aquarama.

– Jeg er kanskje litt kritisk og streng, men det som irriterer meg mest er at de får lov til å gjøre det de pleier å gjøre og vi blir for ujevne i forsvar.

Det sier en noe skuffet Marta Tomac etter Vipers tapte 32–31 mot danske Ikast i deres siste gruppespillkamp i Mesterligaen.

Etter fredagens oppløftende nyheter om at Vipers unngår konkurs, kunne det passe med en seier på hjemmebane.

Men et stjernespekket dansk lag ble for sterke.

– Jeg skulle sett at vi hadde jobbet litt smartere.

Begge lag var allerede klare for play off før kveldens kamp, og tapet ble derfor ikke avgjørende.

Marta Tomac

Marta Tomac mener Vipers til tider kom til veldig bra sjanser i angrep, men at det ble for ujevnt i forsvar.

Temperatur i første omgang

Ledet an av den tidligere Vipers-favoritten, Marketa Jerabkova, blir Ikast en spennende gjest i Aquarama.

Kampen starter med noen misbrukte angrep for begge lag, men det tar ikke lang tid før Aquarama tar fyr i det som blir en intens omgang.

– Det er en kamp med mye kriging i forsvar og en fysisk kamp, sier NRK Sørlandets håndballekspert Peder Langfeldt.

Vipers er stort sett i føringen inn til pause.

– De er et lite hestehode foran, men samtidig er det en veldig jevn kamp, sier Langfeldt.

Før andre omgang står det 16–14 til hjemmelaget.

Ann Vyakhireva Vipers mot Ikast i Mesterligaen

Anna Vjakhireva er mye på ballen i første omgang, og tar pause med fem mål.

Neglebiter

Vipers klarer å beholde ledelsen noen minutter ut i andre del.

Men det betyr ikke at de ikke bli hardt presset av Ikast, som stadig kjemper seg til utligninger.

Og etter tolv minutter inn i omgangen, er bortelaget i ledelsen. Den beholder de frem til Vyakhireva utligner i 25. minutt.

De resterende minuttene av kampen blir en neglebiter, der lagene følger hverandre tett. Men danskene blir for sterke, og vinner med ett lite mål.

– Jeg er veldig fornøyd med utfallet og at vi fikk den seieren mot Vipers, sier Ikast-spiller Stine Skogrand som også er en del av det norske landslaget.

Stine Skogrand

Stine Skogrand på Ikast følte det ble en kaotisk kamp mot Vipers i den siste runden av gruppespillet i Mesterligaen.

Katrine Lunde

Begge lag videre

Danske Ikast la seg på plassen over Vipers etter de slo franske Metz i forrige runde.

Vipers sikret seg fjerdeplassen i gruppa da de vant mot FTC i Budapest.

Slik sett var kampen betydningsløs for Vipers, der begge lag allerede er klare for videre spill i Mesterligaen.

– Jeg tror en åttendedelsfinale blir tøff uansett, så vi må være på, sier Marta Tomac.

Der møter de enten ungarske Debreceni VSC eller Bietigheim fra Tyskland.

– Når vi spiller vårt beste, er vi bedre enn begge de to.

Funnet formen

Vipers har vunnet Mesterligaen tre ganger på rad og har status som verdens beste håndballag.

Selv om økonomien har vært i fokus i det siste, har det ikke hindret laget i å prestere på banen.

På nyåret ble det kjent at Vipers sliter økonomisk, og står i fare for konkurs.

Det kom frem at klubben trengte 6 millioner kroner for å opprettholde likviditeten ut sesongen.

I ettertid har klubben mobilisert kraftig for å redde situasjonen.

De siste månedene har laget funnet formen og sikret seg play off i Mesterligaen.