Hetser vestpåbud med puppebilde

Dette bildet skaper storm i sosiale medier. Agder FpU er fornøyd med debatten det har skapt.

Puppebilde FpU

Dette bildet postet Agder FpU da det var klart at det innføres vestpåbud i Norge i mindre fritidsbåter. Reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Theodor Helland

Formann i Agder FpU, Theodor Helland.

Foto: Kari Jeppestøl Arntzen / NRK

Etter at Stortinget i går vedtok at det skal bli påbudt å bruke redningsvest i båt, la lokallaget ut et bilde på Facebook av to lettkledde kvinner som soler seg på dekk, med teksten «Dette er nå FORBUDT! Hilsen Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Venstre, MDG og (selvfølgelig) KrF» på bildet.

Bildet er delt av mange, og debatten i sosiale medier går heftig for seg.

– Vi har utvilsomt fått mest ros for innlegget. Jeg vil ikke gi det et terningkast rent pr-messig, men jeg synes det er bra at det har skapt engasjement, sier formann i Agder FpU, Theodor Helland.

Småbåter

Påbudet om redningsvest gjelder kun for båter i fart. Fritidsbåter over 8 meter er unntatt fra vestpåbudet.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Satt på spissen

– I utgangspunktet er dette et bilde vi bare har funnet, ikke noe vi har produsert. Vi lo litt av bildet og syntes det var en måte å sette budskapet litt på spissen. Men jeg forstår godt de som reagerer og synes dette er en negativ bruk av virkemidler, sier Helland.

Likevel mener Helland at bildet har tjent sin hensikt.

– Først og fremst synes jeg det er positivt at det har blitt mye oppmerksomhet og debatt rundt saken. Jeg synes at det forholdsvis entydig viser at det norske folk ikke vil ha dette påbudet, sier Helland.

– Uskyldig

Lokallaget får støtte fra ungdomspartiet sentralt.

– Jeg synes dette er fullstendig uskyldig og jeg tror alle ser at dette får fram et tullete påbud på en litt morsom måte. Blir man opprørt av å se et slikt bilde, så tror jeg man blir opprørt over mye i hverdagen, sier FpU-formann Atle Simonsen.

Fra Facebook-debatten:

– Dette er et lavmål av Fpu. Håper storebror Frp i alle fall innser at det å spille på seksualitet er direkte flaut, barnslig og underlegent av et politisk parti. Vi sliter fortsatt med å ta dere seriøst, ikke gjør det verre for dere.

– Lavmål av ett politisk parti å legge ut sånn her.

Dette er en trist dag...det er kanskje bare en lov i en tjukk bok for de aller fleste, men for oss som er på sjøen så og si hver dag fra juni til september er det et stort inngripen i vår hverdag.

Hobbymoralister er det i alle fall nok av her.